Nieuwsberichten

 1. Copyright_Newsletter_visual_440x320.png

  Vanuit de bedrijven horen we dat de fiscus de nieuwe regels toepast op situaties die nog onder de oude regeling vallen. Dat terwijl de sector de nietigverklaring bij het Grondwettelijk Hof gevraagd heeft van de nieuwe wetgeving over het fiscaal regime van auteursrechten. Tijd voor een update.

  Lees meer over "Fiscaal regime auteursrechten onder vuur"

  Tags:

 2. Hashtag_Website_article_300x200.png

  Ook op de werkvloer kunnen er zich situaties van grensoverschrijdend gedrag voordoen. Als werkgeversorganisatie engageert FeWeb zich via het Sociaal Charter van de Media om dit in onze sector te vermijden maar ook om eventuele situaties te begeleiden. Als bedrijf kan je ook een standpunt innemen door de Engagementsverklaring te ondertekenen.  

  Lees meer over "Zeg neen tegen grensoverschrijdend gedrag"

  Tags:

 3. nomeo_logo_newsletter.png

  ICANN heeft nomeo een accreditatie toegewezen. Dat wil zeggen dat ze domeinnamen kunnen registreren in meer dan 1.000 extensies, zonder een beroep te doen op tussenpersonen.

  Lees meer over "Partner nieuws: Nomeo heeft ICANN-accreditatie op zak"

  Tags:

 4. combell.png

  Team.Blue, de koepel over het voormalige Combell, neemt het Duitse e-commerce en hostingbedrijf Maxcluster over. Hiermee richt Team Blue zich verder op de zogenaamde DACH-regio.

  Lees meer over "Partner nieuws: Team.Blue neemt Duits hostingbedrijf over"

  Tags:

 5. Teamleader_logo.png

  Softwarebedrijf Teamleader heeft gebruikersdata van agencyklanten uit haar business software Teamleader Focus geanonimiseerd, geaggregeerd en vervolgens geanalyseerd. Uit die data trekt het bedrijf conclusies over de staat van de agencymarkt in H1 van 2023. Teamleader bedient ongeveer 4000 klanten in het Belgische agencysegment.

  Lees meer over "Partner nieuws: Teamleader deelt de voorlopige prestaties van de agency markt in 2023"

  Tags:

 6. ecommerce.jpg

  6,4 miljard euro, dat is wat de Belgen jaarlijks online kopen in het buitenland, goed voor ongeveer 40% van de online aankopen. De Nederlanders kopen in geld iets minder in het buitenland (5 miljard euro) maar daar zij fervente online shoppers zijn komt dit overeen met 15% van de online aankopen. De Fransen kopen voor 20 miljard euro in buitenlandse webshops, goed voor 20% van de online aankopen. Dat blijkt uit een onderzoek over het jaar 2022 van Cross Border Commerce Europe. 

  Lees meer over "Belg spendeert 40% van online aankopen in het buitenland"

  Tags:

 7. Overleg_HR_Newsletter_440x320.png

  Ook al is er geen marge om voor de komende twee jaar loonsverhogingen toe te kennen op sectorieel vlak, toch kwamen de werkgevers- en werknemersorganisaties tot een akkoord over de koopkrachtpremies, het aantal vormingsdagen en het gebruik van de werkgeversbijdrage op de lonen. Voor de digitale sector zat FeWeb aan de onderhandelingstafel voor de bedrijven die onder PC 227 (audiovisuele media) vallen en via Unizo voor de bedrijven die onder PC 200 (bedienden) vallen. We zetten de resultaten op een rijtje.   

  Lees meer over "Witte rook voor sectorakkoorden met de vakbonden"

  Tags:

 8. Buckaroo_300x150.png

  Buckaroo lanceert als eerste betaalprovider Pay by Bank in Nederland, de nieuwe online betaalmethode voor e-commerce. De introductie van Pay by Bank is een reactie op de sterke verschuivingen op de betaalmarkt, waardoor er een groeiende behoefte is ontstaan aan een voordelig alternatief dat naast iDEAL een vast prijsbeleid hanteert. Met Pay by Bank biedt betaalprovider Buckaroo het alternatief waarmee webshops het checkout proces tot 25% kunnen verkorten zonder hiervoor meer te betalen. Pay by Bank zal spoedig in andere landen beschikbaar zijn te beginnen met België.

  Lees meer over "Partner nieuws: Buckaroo lanceert Pay by Bank als alternatief naast iDEAL"

  Tags:

 9. nomeo_logo_newsletter.png

  Het vernieuwde controlepaneel van Nomeo is klaar. In de nieuwe mynomeo werk je sneller en slimmer. Je hebt de touwtjes strakker dan ooit in handen. Een gloednieuw uiterlijk, makkelijker nieuwe diensten activeren en efficiënter beheer van je domeinnamen, websites en administratie. Het is maar een kleine greep uit de vernieuwingen.

  Lees meer over "Partner nieuws: Nomeo lanceert vernieuwd controlepaneel: strakke look, snel beheer"

  Tags:

 10. Ecommerce_Newslettervisual_440x320.png

  Het aantal Belgische webshops stagneert in 2022 op zo'n 57 000 online winkels, maar in volume groeit de markt met 17,86%. Die groei zit hem vooral bij de kleinere webshops waarvan er 20% hun omzet zagen stijgen boven 1 miljoen euro. In totaal gebeurden er 165 miljoen transacties, goed voor 13,8 miljard euro aan omzet. Dat blijkt uit de E-Commerce Barometer & Market Monitor 2022 van BeCommerce/Safeshops.

  Lees meer over "Kleinere webshops maken grote sprongen"

  Tags:

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten