Nieuwsberichten

 1. smi_23_paars.jpg.webp

  Een kwart van de Belgen tussen 16 en 39 jaar die influencers, content creators of celebrities volgen op sociale media, kocht de voorbije drie maanden iets door hun toedoen. Die influencers hebben niet enkel een belangrijke commerciële impact, ze zorgen voor een gezondere levensstijl. Dat blijkt uit onderzoek van Arteveldehogeschool en Comeos bij 5.663 Belgen tussen 16 en 39 jaar. 

  Lees meer over "SMI Barometer: Influencers kunnen zorgen voor gezondere levensstijl"

  Tags:

 2. Advantage_Taxes_Website_article_300x200.png

  Bouw je een webshop voor een klant of ontwikkel je digitale betalings- en facturatiesystemen of zorg je voor de digitale beveiliging van data, dan kan je klant genieten van een extra fiscaal voordeel. Een bijkomende verhoogde investeringsaftrek geldt voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën die geen effect hebben op het leefmilieu of het negatieve effect beperken. Je leest meer over de nieuwe investeringsaftrek in dit artikel.

  Lees meer over "Nieuwe investeringsaftrek stimuleert digitale én groene investeringen"

  Tags:

 3. Mediarte_actieplan_GOG_Website_article_300x200.png

  Situaties waarbij geldende normen of grenzen overschreden worden zoals pesterijen, discriminatie en machtsmisbruik horen niet thuis op de werkvloer. Op maandag 29 april 2024 stelde de Vlaamse Minister van Media het nieuwe actieplan tegen grensoverschrijdend gedrag voor. Als sociaal fonds van de digitale en audiovisuele sector zorgt mediarte voor de uitvoering ervan. Als ondertekenaar van de Engagementsverklaring ondersteunt FeWeb dit actieplan en roept het haar leden op om aan de slag te gaan. Zo kan gernsoverschrijden gedrag vermeden of aangepakt worden.

  Lees meer over "FeWeb steunt nieuw actieplan tegen grensoverschrijdend gedrag"

  Tags:

 4. MeetingBertrand_Website_article_300x200.png

  Vandaag was een opmerkelijke dag voor ons bij de Influencer Marketing Alliance (powered by FeWeb), want we hadden de eer om Staatssecretaris Alexia Bertrand en haar kabinet te ontmoeten en ons memorandum te overhandigen. Ons doel was helder: belangrijke vraagstukken binnen de influencer marketing sector bespreken en samenwerken aan oplossingen die onze industrie verder professionaliseren.

  Lees meer over "Samen Sterker: Onze discussie met staatssecretaris Alexia Bertrand over de toekomst van Influencer Marketing"

  Tags:

 5. Media_Newsletter_ArticleVisual_440x320.png

  Het rapport "Digital Benchmark 2023", een samenwerking tussen UMA (United Media Agencies) en UBA (United Brands Association), analyseert de netto mediabestedingen in België. De groei van digitale media was verwacht, maar de opvallende stijging van video, vooral in lokale media, trekt de aandacht. Van alle digitale kanalen trekt social advertising de meeste mediabestedingen aan in België.

  Lees meer over "Digitale mediabestedingen overtreffen televisie"

  Tags:

 6. Ecommerce_visual_Newsletter_440x320.png

  Het afgelopen jaar hebben Belgische consumenten voor maar liefst 16,3 miljard euro aan online aankopen gedaan, een stijging van meer dan 11% ten opzichte van 2022. Dit blijkt uit de jaarlijkse Market Monitor en E-commerce Barometer van Becom, de Belgische federatie van e-commerce. Vooral diensten, zoals pakketreizen en vliegtickets, zagen een aanzienlijke groei van meer dan 20% in online aankopen.

  Lees meer over "Sterke stijging van online aankopen in België"

  Tags:

 7. working_Newsletter_ArticleVisual_440x320.png

  Digitale bedrijven die onder PC 227 vallen kunnen afgestudeerde werkzoekende jongeren een onbetaalde stage van maximum 12 weken aanbieden. Het biedt de jongeren de mogelijkheid om ervaring op te doen op de werkvloer. Mediarte begeleidt zowel de stagiair als de stagegever. Deze regeling biedt een alternatief voor de IBO en andere stage-mogelijkheden. We zetten in dit artikel alle stage-mogelijkheden op een rijtje.

  Lees meer over "FeWeb sluit cao over stages voor -26 jarigen"

  Tags:

 8. TOP50_AI_Newsletter_ArticleVisual_440x320.png

  Sinds de opkomst van generatieve AI meer dan een jaar geleden, heeft deze technologie een ware revolutie teweeggebracht in het tools-landschap: van videomakers tot workflow-tools en van creatie tot virtual companions. Een diepgaande analyse van web analytics geeft ons een beeld van de trends en verschuivingen. Het investeringsfonds Andreessen Horrowitz lanceerde in september 2023 de top 50 van AI-web- en mobiele producten. In maart 2024 krijgen we de resultaten van een nieuwe update van de ranking.

  Lees meer over "Generative AI: de top 50 van web en mobiele tools"

  Tags:

 9. imecdigimeter2023_Newsletter_440x320.png

  De imec.digimeter brengt jaarlijks de trends rond bezit en gebruik van media en technologie in Vlaanderen in kaart. 2.835 Vlamingen werden bevraagd. We zetten enkele belangrijke resultaten op een rijtje. 

  Lees meer over "Digitale trends in Vlaanderen volgens de imec digimeter"

  Tags:

 10. Training_Website_article_300x200.png

  De wetgeving over het individueel opleidingsrecht van 3 oktober 2022 treedt vanaf 1 januari 2024 in werking. Concreet betekent dit dat elke onderneming met personeel verplicht is om individuele opleidingsdagen te voorzien voor de medewerkers én te registreren via de Federal Learning Account. Het aantal dagen hangt af van de grootte van de onderneming en van het Paritaire Comité waaronder de onderneming valt. Elke werkgever is verplicht om de werknemers te informeren over het aantal openstaande opleidingsdagen én om de gevolgde opleidingen te registreren. 

  Lees meer over "De Federal Learning Account en het individueel opleidingsrecht uitgelegd"

  Tags:

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten