Accessibility & Inclusie

De integratie van accessibility in sites, webshops, apps en digitale communicatie helpt niet alleen 15% van de bevolking die kampt met visuele, auditieve of fysieke beperkingen bij het online surfen. Het toepassen van de toegankelijkheidsmaatregelen past eveneens in de inclusieve strategie van bedrijven en biedt concrete voordelen op vlak van online bereik, vindbaarheid, gebruikservaring en verhoogde omzet. De wetgeving voorziet dat overheidssites en -apps toegankelijk moeten zijn en vanaf 2025 geldt deze wettelijke verplichting ook voor webshops. Ben je hierop voorbereid?

In lijn met toegankelijkheid staat ook inclusie en diversiteit op de agenda bij FeWeb. We onderschrijven het actieplan dat mediarte (het sociaal fonds van de audiovisuele en digitale sector) uitgewerkt heeft en implementeert.

Accessibility als focus

De FeWeb Accessibility Focus Group werkt aan concrete initiatieven om digitale toegankelijkheid en inclusie in de strategie en projecten te integreren. 

Bart Simons (AnySurfer), Roel Van Gils (ElevenWays), Nicky Kerfs (Novation), Arnaud Recko (DNS Belgium), Bart Van Neste (Make It Fly) en Ingrid Stojnic (Rekall) maken deel uit van deze groep. 

>> Interesse om deel te nemen? Schrijf je in!

Alles over Accessibility

Activiteiten

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.

Legal Line

Heb je een juridische vraag?

Stel ze hier

Nuttige links

Link naar de Belgian Web Accessibility website, de Belgische Dienst voor Digitale Toegankelijkheid

Link naar de Inter website, het Vlaams Expertisecentrum Toegankelijkheid

Link naar de AnySurfer website, vzw die opleidingen, audits en labels voor websites en webbedrijven uitreikt

Link naar de Digit-all website, de alliantie voor digitale inclusie

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten