Partner nieuws: Buckaroo lanceert Pay by Bank als alternatief naast iDEAL

Partner nieuws: Buckaroo lanceert Pay by Bank als alternatief naast iDEAL

30 juni 2023

Buckaroo lanceert als eerste betaalprovider Pay by Bank in Nederland, de nieuwe online betaalmethode voor e-commerce. De introductie van Pay by Bank is een reactie op de sterke verschuivingen op de betaalmarkt, waardoor er een groeiende behoefte is ontstaan aan een voordelig alternatief dat naast iDEAL een vast prijsbeleid hanteert. Met Pay by Bank biedt betaalprovider Buckaroo het alternatief waarmee webshops het checkout proces tot 25% kunnen verkorten zonder hiervoor meer te betalen. Pay by Bank zal spoedig in andere landen beschikbaar zijn te beginnen met België.

Buckaroo Pay by Bank smartphonePaul Scholten, CEO van Buckaroo: ‘Pay by Bank zal een grote verandering teweegbrengen op de betaalmarkt. Na een succesvolle pilot kunnen we deze gegarandeerde betaalmethode officieel aanbieden. Met Pay by Bank spelen we proactief in op veranderingen waardoor we webshops nog meer kunnen ondersteunen bij het stimuleren van hun verdere groei.’

Buckaroo Pay by Bank: conversie verhogend, snel & intuïtief

Pay by Bank verkort het checkout proces met als resultaat: een eenvoudiger, efficiënter en sneller online aankoopproces, en verhoging van de conversie voor de webshop. Voor consumenten betekent betalen via Pay by Bank dat ze betalen in de eigen vertrouwde bankomgeving zonder herhaaldelijk hun betaalgegevens in te hoeven vullen. De meest gebruikte banklogo’s worden in de checkout van de webwinkel vooraan gezet en bij vervolgbetalingen wordt de voorkeursbank van de consument onthouden.

Innoveren op de betaalmarkt

In 2019 heeft de introductie van PSD2 het betaallandschap voorgoed veranderd. Dankzij de Europese wetgeving is ook de term ‘Open Banking’ in het leven geroepen dat nieuwe manieren van online betalen mogelijk maakt. 

Voor de lancering werkte Buckaroo nauw samen met IbanXS, een Open Banking platform dat met meer dan 2.000 Europese banken is verbonden. Om Pay by Bank aan te kunnen bieden zijn ook door De Nederlandsche Bank (DNB) geautoriseerde licenties vereist. In 2020 heeft Buckaroo - als één van de weinige betaalproviders - PSD2 licentie 7 en licentie 8 verworven. Hiermee kan Buckaroo als Payment Initiation Service Provider (PISP) betalingen initiëren en als Account Information Services Provider (AISP), met toestemming, toegang verkrijgen tot de betaalgegevens van de consument.

>> Geïnteresseerd in Pay by Bank? Neem contact op met Buckaroo via sales@buckaroo.nl

Over Buckaroo

Buckaroo is een toonaangevende betaalprovider, met hoofdkantoor in Nederland. De technologie van Buckaroo ondersteunt bij het optimaliseren van zakelijke cashflows, met online en in-store betaal-oplossingen. Buckaroo verwerkt de betalingen voor meer dan 30.000 corporate organisaties en MKB.

Contactgegevens Buckaroo
Anja Deelen, Head of Marketing
a.deelen@buckaroo.nl   www.buckaroo.nl

Tags:

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten