Influencer Marketing Alliance

Samen sterk!

Ben je influencer of content creator? Sluit je dan aan bij het Influencer Marketing Alliance. Zo wordt jouw stem gehoord! Bovendien geniet je van heel wat ledenvoordelen, bovenop de oplossing voor het verplicht vermelden van je adres in je bio.

Ontdek wat de Alliance voor jou doet!

Influencer Marketing Alliance

De Influencer Marketing Alliance helpt je met

je adresprobleem

Gebruik het FeWeb adres als jouw vestigingsadres in de bio van je social accounts

je belangen

We verdedigen jouw belangen bij de overheid zodat de stem van influencers erkend wordt bij bestaande en nieuwe regels

je kennis

We verzamelen alle nieuwste inzichten en onderzoeken in het Kenniscentrum en organiseren leerrijke events

je opleidingen

We organiseren opleidingen op jouw maat over digitaal ondernemen, content en influencer marketing

Jouw stem telt!

Zowat alle regels vandaag zijn er gekomen zonder inspraak van influencers & content creators, agencies of andere professionals.

Dat kan anders!

De Influencer Marketing Alliance vraagt jouw mening: via deze survey willen we te weten komen wat er bij jou leeft en hoe we jou kunnen helpen.

 • Welke issues ervaar jij?
 • Wat heb jij nodig als professional?
 • Hoe kan de Alliance helpen?

Bouw mee aan jouw beroepsvereniging. Jouw input is goud waard!

>> Doe de survey!

Dit is jouw belangenvereniging !

Influencer & content creators, influencer marketing & social media agencies en andere betrokken bedrijven verenigen zich in de Influencer Marketing Alliance om samen op te komen voor de belangen van influencer marketing. 

De Influencer Marketing Alliance wil dé community zijn waar je terecht kan met jouw vragen, waar je in contact komt met anderen, waar je inspiratie haalt en je kennis bijschaaft.

>> Ontdek wat de Influencer Marketing Alliance voor jou doet

De Influencer Marketing Alliance is een initiatief van deze influencers, agencies en influencer marketing professionals, met de steun van FeWeb. Kom er bij!

Zo word je lid in 3 stappen

 1. Ben je een professional?
  Je hebt een ondernemingsnummer nodig om lid te worden van de Influencer Marketing Alliance en van alle ledenvoordelen te genieten.
  >> Heb je geen ondernemingsnummer? Word dan gratis Community Fan

 2. Vraag je lidmaatschap aan
  Om aan te sluiten bij de Influencer Marketing Alliance moet je lid worden van FeWeb. Dat is de federatie van de digitale professionals, agencies & services. Je bent lid voor maar 150 euro per jaar. Daarna kan je gebruik maken van de oplossing voor je adresprobleem.
  >> Vraag je lidmaatschap aan

 3. Vul de survey in
  We willen graag meer weten over jouw verwachtingen: waarom word je lid en wat wil je dat we voor je doen?
  >> Vul de survey in

Dé oplossing voor je adresprobleem

Ook al een controle of een boete gekregen omdat je je adres niet in je bio vermeldt?

Gelukkig is er een eenvoudige oplossing! Als influencer of content creator kan je het adres van het Business Center gebruiken. We leggen je uit hoe je dit aanpakt. 

>> Ontdek de oplossing voor je adresprobleem

De Guidelines voor Influencers

Als je commerciële posts plaatst, gelden er een aantal regels die zorgen voor duidelijkheid bij de gebruiker. Het is immers een wettelijke verplichting dat reclame herkenbaar is. Hoe je je authenticiteit als influencer en content creator behoudt en toch de regels kan volgen, leggen deze guidelines je uit.  

Ook in andere landen gelden er regels over hoe je je posts moet aanduiden. Lees hier het artikel over influencer guidelines in het buitenland.

Artikels over Influencer Marketing

Activiteiten

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.

Influencer Marketing Alliance

Word lid!

Meld je hier aan!

Wat verwacht je van de Influencer Marketing Alliance ?

Neem deel aan de Survey!
Werkgroep

Wil je actief meewerken aan de Alliance?

Meld je hier aan!
Legal Line

Heb je een juridische vraag?

Stel ze hier!

Influencer Marketing Research

Relevante onderzoeken over influencer marketing en content creation zetten we hier op een rijtje. 
Wil je zelf ook een onderzoek aanbrengen? Laat het ons weten!

 1. smi_23_paars.jpg.webp

  Een kwart van de Belgen tussen 16 en 39 jaar die influencers, content creators of celebrities volgen op sociale media, kocht de voorbije drie maanden iets door hun toedoen. Die influencers hebben niet enkel een belangrijke commerciële impact, ze zorgen voor een gezondere levensstijl. Dat blijkt uit onderzoek van Arteveldehogeschool en Comeos bij 5.663 Belgen tussen 16 en 39 jaar. 

  Lees meer over "SMI Barometer: Influencers kunnen zorgen voor gezondere levensstijl"

 2. imecdigimeter2023_Newsletter_440x320.png

  De imec.digimeter brengt jaarlijks de trends rond bezit en gebruik van media en technologie in Vlaanderen in kaart. 2.835 Vlamingen werden bevraagd. We zetten enkele belangrijke resultaten op een rijtje. 

  Lees meer over "Digitale trends in Vlaanderen volgens de imec digimeter"

 3. Legal_Newsletter_440x320.png

  In een Open Brief, gericht aan de FOD Economie, kaarten ACC en FeWeb het persbericht aan waarin de FOD een zeer éénzijdige samenvatting maakt van de Belgische resultaten van een onderzoek, uitgevoerd door de Europese Commissie. Het onderzoek betrof het al dan niet naleven van de wettelijke verplichtingen door de Influencers in de verschillende lidstaten.

  Lees meer over "ACC en Influencer Marketing Alliance by FeWeb kaarten éénzijdige weergave resultaten Influencers-onderzoek aan"

 4. SMIBarometer2023_Website_Event_Small_804x528.png

  Een kwart van de Belgen tussen 16 en 39 jaar die influencers, content creators of celebrities volgen op sociale media, kocht de voorbije drie maanden iets door hun toedoen. Die influencers hebben niet enkel een belangrijke commerciële impact, ze zorgen voor een gezondere levensstijl. Dat blijkt uit onderzoek van Arteveldehogeschool en handelsfederatie Comeos bij 5.663 Belgen tussen 16 en 39 jaar.

  Lees meer over "Influencers kunnen zorgen voor gezondere levensstijl"

 5. SMIBarometer2022_Website_article_300x200.png

  Het is vooral de authenticiteit en de selectiviteit in influencer marketing dat de jongeren appreciëren, terwijl ze wel degelijk bewust zijn van het commerciële karakter. Dat blijkt uit de SMI Barometer 2022. Arteveldehogeschool en Comeos onderzoeken jaarlijks de adoptie, het gebruik en de evaluatie van social media en influencer marketing bij Belgische jongeren.

  Lees meer over "SMI Barometer: 87% van de jongeren volgt social influencers"

 6. Digimeter2021_Website_article_300x200.png

  Facebook wordt bij jongeren alsmaar minder populair ten voordele van TikTok. En de Vlaamse streamingdienst Streamz moet het afleggen tegen Disney+. Het zijn enkele opvallende tendensen in de jongste digimeter, het jaarlijkse onderzoek van imec naar het mediagebruik bij 3.000 Vlamingen ouder dan 16 jaar.

  Lees meer over "imec.digimeter: Facebook verliest terrein aan TikTok, Disney+ populairder dan Streamz"

 7. InfluencerMarketingGirl_Website_article_300x200.png

  Influencermarketing is bij Belgische jongeren het stadium van ‘hype’ ontgroeid. 85% volgt minimaal één influencer. Dat is een stijging van 5% in vergelijking met de Vlaamse cijfers van vorig jaar. Bovendien geeft meer dan één op vier van de Belgische jongeren aan tijdens de voorbije drie maanden iets gekocht te hebben door toedoen van een influencer. Ook dat getal stijgt. De beperking van fysieke sociale interacties door Covid19 is meer dan waarschijnlijk de grote versneller.

  Lees meer over "Eén jongere op 4 laat zich bij aankoop leiden door een influencer"

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten