ReCommerce Marketplaces groeien 20 keer sneller dan de bredere retailmarkt

ReCommerce Marketplaces groeien 20 keer sneller dan de bredere retailmarkt

30 januari 2023

Lage prijs en duurzaamheid lijken twee primaire drijfveren te zijn op basis van feedback van internationale bedrijven in de bloeiende ReCommerce-sector. ReCommerce is de verkoop van items die eerder in bezit waren via online C2C-marktplaatsen aan kopers die ze hergebruiken, opknappen, recyclen of doorverkopen. 93% van de consumenten zegt dat inflatie van invloed is op hun beslissing om tweedehands goederen te kopen en verkopen, met een toenemende nadruk op het verdienen en besparen van geld, waardoor de groei van ReCommerce wordt versneld.

In 2021 werd de EU ReCommerce-markt gewaardeerd op € 75 miljard. De markt zal naar verwachting groeien tot € 120 miljard in 2025 (+60%). In de komende vijf jaar zal het marktaandeel van ReCommerce groeien van 10% naar 14%.

De relatief nieuwe term 'ReCommerce' brak door in de conserverende detailhandel waar niet-gerecycleerde goederen en gestort afval grote schade aanrichten aan het milieu. Door het concept van de geldwaarde in gebruikte of tweedehands goederen te nemen, sequestreren ReCommerce Marketplaces onproductieve bedrijfsmodellen en vinden ze de circulaire economie uit waarbij ongebruikte of tweedehands producten worden terugverkocht, opgeknapt of gerecycled. Van mode, meubelen, doe-het-zelfzaken, boeken, auto's tot consumentenelektronica , ReCommerce-oplossingen, zoals reparatie, remanufacture, verhuurdiensten, reconditionering, opknappen en wederverkoop, herschrijven het verhaal in de traditionele lineaire detailhandel. Gerelateerd 'Ecologische ReCommerce' richt zich op het verzamelen van gebruikte artikelen met als enig doel het repareren of recyclen en doorverkopen van de gereviseerde producten.

# 1 eBay en de circulaire economie

Een voortdurende kijk op het bevorderen van duurzaamheid door middel van re-commerce. Het verkopen van tweedehands, opgeknapte en hergebruikte artikelen is een levendig en belangrijk onderdeel van het eBay-verkopersecosysteem in de EU.

Consumer Electronics ReCommerce Marktplaatsen

Een consumentenbelangenorganisatie voorspelde dat EU-consumenten elk jaar 45 miljard euro verspillen doordat ze elektronische producten niet kunnen repareren: smartphones waren goed voor ongeveer 12% van het wereldwijde elektronische afval in 2021. Van de online handel in consumentenelektronica is wederverkoop 6% en gereviseerde 5%, tellen voor een totaal marktaandeel van ReCommerce van 11%

De missie van Back Market is om van refurbished elektronica de eerste keuze te maken voor technische aankopen en dat vernieuwde elektronica “betaalbaarder en beter voor het milieu is dan nieuwe”. ReBuy is de leider in het bieden van een marktplaats voor gerecyclede consumentenelektronica en media-inhoud .

Mode, Schoenen & Luxe ReCommerce Marktplaatsen

Fashion ReCommerce wordt gewaardeerd op € 20 miljard in 2021, en zal naar verwachting binnen vier jaar € 37 miljard bereiken voor een marktaandeel van ReCommerce Resale (vs eCommerce) van 14,5% in 2021 en oplopend tot 21% in 2025.

Vinted's groeiende gemeenschap van meer dan 65 miljoen leden heeft de missie om van tweedehands uw eerste keuze te maken. Op Vestiaire Collective kopen en verkopen consumenten populaire designermode.

Classified massahandelaars (inclusief gebruikte auto's) ReCommerce Marktplaatsen

Bijna de helft van de online autohandel is ReCommerce (op C2C-marktplaatsen zoals Autoscout24, Lacentrale.fr en Mobile.de), met een opkomende trend van reconditioneringsdiensten.

infographic top 100 duurzame marktplaatsen

Dit onderzoek werd uitgevoerd door Cross Border Commerce Europe met de steun van Checkout.com, FedEx Express, Lengow, nShift en Payoneer. 

Cross-Border Commerce Europe is het Europese netwerk en kennisplatform voor alle e-commerce en omnichannel spelers aanwezig in tenminste drie landen in Europa. CBCommerce.eu verbindt de verschillende actoren om de zichtbaarheid te vergroten, kennis en cijfers te delen, trends en specifieke kenmerken van elk Europees land te identificeren. Leden van Cross-Border Commerce Europe zijn merken en retailers van elke omvang. Partners zijn leveranciers van diensten in alle handelsgebieden. (https://www.cbcommerce.eu/)

Tags:

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten