FeWeb keurt Sectorgids goed om de verspreiding van het corona-virus op het werk tegen te gaan

FeWeb keurt Sectorgids goed om de verspreiding van het corona-virus op het werk tegen te gaan

29 april 2020

Back to work! Vanaf 4 mei is dat weer mogelijk maar onder strikte voorwaarden. FeWeb keurde de Sectorgids 'Veilig aan het werk' goed die alle richtlijnen en maatregelen bevat die je als bedrijf moet nemen om opnieuw personeel en bezoekers in je kantoor te ontvangen. 

Na weken van (overwegend) thuiswerk, openen vanaf 4 mei 2020 de kantoorgebouwen. Om de gezondheid van zowel de werknemers als de bezoekers te garanderen, ontwikkelde de overheid in samenwerking met de sociale partners een Generieke Gids 'Veilig aan het werk'. Deze Gids dient vervolgens omgezet te worden naar een Sectorgids die sectorspecifieke richtlijnen kan opnemen. Met deze Sectorgids dienen bedrijven aan de slag te gaan om op ondernemingsniveau te voldoen aan alle richtlijnen en aanbevelingen.

FeWeb analyseerde deze Generieke Gids om na te gaan of er extra maatregelen voor de digitale sector nodig zijn. Ofschoon sommige voorbeelden in deze generieke gids relevanter konden zijn, werden er geen extra maatregelen op sectorniveau voorgesteld en werd de Generieke Gids als Sectorgids voor de digitale sector in zijn geheel goedgekeurd.

Wat moet je doen met deze Sectorgids?

De maatregelen in deze gids dien je te respecteren. Als bedrijf kan je nog extra maatregelen nemen. Dit alles moet je als bedrijf duidelijk naar je medewerkers communiceren. 

>> Download hier de Sectorgids 'Veilig aan het werk'

(Dit is de Franstalige versie)

Met dank aan de FeWeb werkgroep: Jacob (iValue), Jelle (Wieni), Kristof (Trivali), Peter (Level27) en Tijs (OpenUp Media.be)

Gebruik de checklist

FeWeb-partner Liantis bracht alle maatregelen voor een vlotte heropstart samen en ontwikkelde een handige checklist. Als bedrijf kan je immers een bezoek krijgen van de Inspectiedienst Toezicht Welzijn op het Werk (TWW) en dan is het handig om na te gaan of je de juiste maatregelen genomen hebt.  

Deel je ervaringen!

Welke maatregelen nemen andere bedrijven in het FeWeb-netwerk? We organiseren regelmatige webinars van maw 1 uur om onder digitale ondernemers uitdagingen en maatregelen uit te wisselen. Neem gratis deel !

FeWeb partner Liantis organiseerde een webinar over de heropstart. Deze kan je hier herbekijken.

Tags:

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten