Partner nieuws: Nomeo lanceert vernieuwd controlepaneel: strakke look, snel beheer

Partner nieuws: Nomeo lanceert vernieuwd controlepaneel: strakke look, snel beheer

29 juni 2023

Het vernieuwde controlepaneel van Nomeo is klaar. In de nieuwe mynomeo werk je sneller en slimmer. Je hebt de touwtjes strakker dan ooit in handen. Een gloednieuw uiterlijk, makkelijker nieuwe diensten activeren en efficiënter beheer van je domeinnamen, websites en administratie. Het is maar een kleine greep uit de vernieuwingen.

Duidelijk overzicht, vlotter beheer

Of je nu één domeinnaam en website beheert, of tientallen klanten helpt met digitale diensten, je wil werken in een efficiënt controlepaneel. Die vlotte beheerervaring stond voorop bij de ontwikkeling van het nieuwe dashboard.

mynomeo - overzichtspagina

Op de overzichtspagina zijn klanten, domeinnamen en actieve diensten bereikbaar met één muisklik.

 • Klanten: voor een overzicht van alle aangemaakte klanten onder jouw account.
 • Actieve domeinnamen: voor een lijst van alle domeinnamen, hun status en vervaldatum.
 • Webhosting: waar je een overzicht terugvindt van alle webhostingpakketten onder jouw account en wanneer ze vervallen.
 • SSL-certificaat: voor een lijst van alle commerciële SSL-certificaten die je hebt aangekocht.
 • Microsoft 365: hier zie je een opsomming van alle Microsoft 365-pakketten met hun resterende dagen.
 • Cloud server: waaronder je alle actieve cloud servers ziet verschijnen.
 • Niet-betaalde facturen: voor een overzicht van alle facturen. Het aantal wijst op de openstaande facturen.
 • Openstaande vragen: hier vind je alle supportvragen terug die je hebt verstuurd. Het cijfer geeft aan hoeveel tickets nog niet afgesloten werden.

Nomeo lanceert op de startpagina ook 2 nieuwigheden:

 • Recente activiteit: waar je ziet welke tabbladen, domeinnamen of diensten je recent geopend hebt. Je kan die activiteiten aanklikken om snel terug te keren naar dat specifieke vak.
 • Te verlengen diensten: waarin domeinnamen, hostingpakketten en andere diensten verschijnen die binnenkort aan verlenging toe zijn. Cruciale deadlines zijn altijd binnen handbereik.

Vernieuwde navigatie

De nevigatie bevindt zich voortaan in de zijbalk, waar je ook snel naar de online help kan gaan of de status van servers nakijken.

Ook de navigatie bovenaan is gewijzigd. Je vindt er een winkelmandje, een zoekfunctie en een profielicoon. Via dat icoon schakel je tweestapsverificatie in, wijzig je je profiel en wachtwoord en vraag je een domiciliëring aan. Partners kunnen er ook hun gebruikers beheren.

mynomeo - nieuwe navigatie

Snel en overzichtelijk met slide-ins

Over naar de instellingen van domeinnamen en diensten zelf. Voortaan verschijnt er een slide-in als je een domeinnaam, website of mailbox wil aanpassen. Die slide-ins maken werken in het controlepaneel een pak sneller.

Die slide-ins werken gelaagd. Wil je een mailbox toevoegen op een specifieke domeinnaam, dan schuift er een nieuw vak naar voren. Je ziet duidelijk waar je je bevindt, zonder dat pagina's opnieuw moeten laden.

mynomeo - slide-ins voor instelllingen

Nieuwe functies in het dashboard

Het vernieuwde controlepaneel heeft meer dan een nieuw jasje gekregen. Het werkt gestroomlijnder en heeft nieuwe, handige functies gekregen. Een kort overzicht.

 • File manager: daarmee beheer je de bestanden van een website in een browser. Je hoeft geen FTP-programma te gebruiken om een website aan te passen. Dat heeft een extra voordeel. Je kan op elk toestel werken aan een website, zo lang je een internetverbinding hebt.
 • Rechtstreeks naar PHPMyAdmin: je beheert databanken zonder een extern programma en zonder je moeten aanmelden. Via het controlepaneel klik je rechtstreeks door naar het beheercentrum.
 • Wachtwoorden wijzigen: in het dashboard kan je zelf wachtwoorden aanpassen waarmee je toegang hebt tot je databank, websitebestanden en meer.
 • Beperk de toegang: je kan de toegang tot je account beperken, bijvoorbeeld op basis van IP-adressen. Daarmee leg je een extra beveiligingslaag in om te vermijden dat derden kunnen inloggen.
 • Pas de grootte van mailboxen aan: nomeo-mailboxen zijn standaard 1 GB groot. Heb je een pakket van 5 of 50 mailboxen, dan kan je de gigabytes zelf verdelen tussen verschillende mailboxen.

Zelf aan de slag

Het vernieuwde controlepaneel is beschikbaar via my.nomeo.com voor alle Nomeo-klanten. 

Tags:

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten