10.000 laptops gezocht voor kansarme leerlingen

10.000 laptops gezocht voor kansarme leerlingen

26 maart 2020

FeWeb office in Gent is een inleverpunt!

DigitalForYouth.be en de Koning Boudewijnstichting gaan op zoek naar 10.000 laptops voor leerlingen uit het middelbaar onderwijs die momenteel niet naar school kunnen, maar thuis geen computer hebben. Heeft uw bedrijf recente, gebruikte laptops op overschot? Geef ze dan nu een zinvol tweede leven!

Het coronavirus houdt de meeste kinderen ondertussen al meer dan een week thuis. In heel wat scholen krijgen leerlingen digitale huiswerktaken via digitale platformen zoals Smartschool. Maar er is één groot probleem: lang niet alle kinderen hebben thuis een (eigen) computer om deze opdrachten te maken.

DigitalForYouth.be (een samenwerking tussen DNS Belgium en vzw Close The Gap) en de Koning Boudewijnstichting gaan daarom op zoek naar laptops voor kansarme leerlingen.

Concreet is het de bedoeling om in Vlaanderen 10.000 computers te verspreiden tegen het einde van de paasvakantie. DigitalForYouth.be heeft nu al 1.000 laptops klaarstaan. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts maakt 200.000 euro vrij waarmee nog eens ongeveer 2.000 toestellen volledig in orde gezet kunnen worden.

Maar ook uw hulp is welkom!

Heeft uw bedrijf recente, gebruikte laptops op overschot? Doneer die dan aan dit lovenswaardige project.

  • U kan 1 of meerdere laptops inleveren op het bedrijvencentrum De Punt, waar FeWeb gevestigd is (Kerkstraat 108, 9050 Gentbrugge)!
  • Donaties aanmelden kan via donations@close-the-gap.org;
  • Ophalen kan vanaf 20 werkende laptops;
  • De laptops worden op een professionele en veilige manier klaargemaakt voor hergebruik (data verwijderen, eventuele herstellingen en upgrade, installatie Microsoft OS en reiniging).

Doe een financiële bijdrage

  • Giften kunnen gestort worden op rekening BE10 0000 0000 0404  van de Koning Boudewijnstichting met de vermelding « L83229 : Digital4Youth » of bij voorkeur met de gestructureerde code ***128/3229/00092***
  • Donaties vanaf 40 EUR zijn fiscaal aftrekbaar

Het initiatief kan alvast rekenen op de steun van FeWeb. Vandaar onze oproep aan de FeWeb community om grote kuis te houden.

http://digitalforyouth.be/

Labels:

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten