Nomeo heeft ICANN-accreditatie op zak

Nomeo heeft ICANN-accreditatie op zak

18 juli 2023

ICANN heeft nomeo een accreditatie toegewezen. Dat wil zeggen dat ze domeinnamen kunnen registreren in meer dan 1.000 extensies, zonder een beroep te doen op tussenpersonen.

De accreditatie is een officiële erkenning door ICANN. De organisatie, die optreedt als een soort poortwachter van het internet, laat daarmee weten dat ze nomeo een betrouwbare expert vindt in domeinnamen.

Nomeo is pas de derde Belgische registrar die zo'n ICANN-accreditatie op zak mag steken. Aan die accreditatie is een doorlichtingstraject van 12 maanden voorafgegaan.

Voor hun klanten registreren we generieke domeinnamen binnenkort rechtstreeks, zonder tussenpartijen. Dat doen ze in zo'n 1.200 generieke extensies (gTLD's). De bekendste zijn .com, .net en .org, maar ook alle nieuwe gTLD's (zoals .shop of .online) horen in die groep.

Dankzij die accreditatie versterken ze ook onze flexibiliteit en ondersteuning voor generieke domeinnamen. Ze zorgen binnenkort zelf voor onder andere de verificatie van contactgegevens van domeinnaamhouders. Dat versnelt hun dienstverlening aanzienlijk.

In het verleden kreeg nomeo al gelijkaardige erkenning bij DNS Belgium (.be), SIDN (.nl), AFNIC (.fr) en EURid (.eu).

Tags:

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten