Domeinnamen kennen wereldwijd historische groei in 2020

Domeinnamen kennen wereldwijd historische groei in 2020

17 maart 2021

Afgelopen jaar groeide de country-code domeinregistraties met 4,4% in Europa, het hoogste cijfer in 6 jaar. De piek situeerde zich in november 2020 met een jaar-op-jaar stijging van 27%. In België noteerden we een stijging van maar liefst 38% in diezelfde maand.

Wereldwijd gaat de markt van de domeinnamen er met 4,6% op vooruit. De country-code domeinnamen zijn goed voor 38% van de markt. 

De reden voor deze sterke groeicijfers heeft uiteraard te maken met de coronacrisis waarbij heel wat bedrijven op hun webshop rekenen om de lockdown-periodes te kunnen overleven. De verhoogde aankoop van nieuwe domeinnamen en het lage aantal beëindigde domeinnamen zorgden voor de groeicijfers.  

De gemiddelde prijs van een Europese ccTLD bedraagt 10,8 euro excl. taksen voor een éénjarige registratie. Deze prijs bleef afgelopen jaar stabiel. 

Toch is er nog werk aan de winkel: maar liefsts 30% van de ccTLD's bevatten fouten, bv connectie, DNS of HTTP errors. 26% van de sites zijn 'low content' (sites die te koop zijn of een boodschap van de registrar tonen). Dit betekent dat slechts 44% echt actieve websites met 'high content' zijn. Afwachten of de nieuw aangekochte domeinnamen deze cijfers in de loop van 2021 zullen verbeteren.

Europese cijfers 2020

Wereldwijde cijfers 2020

Bron: Centr

Tags:

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten