Doe mee aan de auteursrechten survey

Doe mee aan de auteursrechten survey

10 november 2022

De drastische plannen met het fiscaal gunstregime voor auteursrechten van Minister van Financiën Vincent Van Peteghem impacteert heel wat bedrijven uit de digitale creatieve sector. FeWeb voert een enquête bij deze bedrijven om niet alleen de impact maar ook de gevolgen te kunnen inschatten. Met deze inzichten zal FeWeb samen met andere beroepsverenigingen bij de Minister ijveren voor een oplossing die zowel de bedrijven als de medewerkers moet beschermen tegen deze gevolgen. 

Dat deze hervorming van het fiscaal gunstregime voor auteursrechten op het slechtst mogelijke moment komt nu de inflatie torenhoog is, de economische vooruitzichten pikzwart zijn en de werknemers koopkracht verliezen, daar is iedereen het over eens.

Dat deze hervorming zo snel en ondoordacht doorgevoerd wordt zonder flankerende maatregelen voor zowel de bedrijven als de werknemer is echter ongehoord en ongezien.

Als sectororganisatie kan FeWeb de regering inzicht verschaffen in het belang van dit fiscaal regime en de impact bij het afschaffen er van, maar ook mee zoeken naar oplossingen waar bedrijven en werknemers (en dus de overheid) bij gebaat zijn: behoud van de concurrentiepositie en de koopkracht.

Daarvoor hebben we de input van bedrijfsleiders en zelfstandigen nodig:

>> Vragen, suggesties of opmerkingen? Contacteer Patrick Marck van FeWeb

CopyrightSurvey_1200x630

Tags:

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten