Contractify wint eerste Digital Impact Award

Contractify wint eerste Digital Impact Award

21 oktober 2022

Het digitaal transformatieproject met de meeste impact voor kmo’s gaat dit jaar naar Ada. Ada is niet enkel de eerste vrouw die een computertaal ontwikkelde maar is ook de AI contract data analyse software ontwikkeld door Contractify. Die zorgt ervoor dat kmo’s op efficiënte wijze contractonderhandelingen en contractverplichtingen kunnen opvolgen. De Digital Impact Awards worden uitgereikt door FeWeb, imec, Unizo, Sirris en WTCB.

Drie Impact Awards

“Contractopvolging heeft een enorme impact op bedrijfskritische processen van elke kmo,“ aldus Dewi Van De Vyver, Jury-voorzitster en ICT Woman of the Year 2020. “Het gebruik van AI door Contractify zorgt voor heel wat tijdsbesparing en efficiëntieverhoging voor de medewerkers en dus een terechte winnaar van de eerste Digital Impact Award.”

De User Impact Award voor het digitaal transformatieproject met de meeste impact op de gebruiker is overhandigd aan make it fly voor het maken van het Max Mobiel Planning platform. Dit platform biedt een digitale oplossing aan arbeiders die niet aan het werk geraken door het gebrek aan vervoer en voor havenbedrijven op zoek naar personeel. Door de gebruiksvriendelijkheid van de applicatie speelt in op de digitale toegankelijkheid voor alle doelgroepen.

Het meest innovatieve digitale transformatieproject heet “Connecting Industrial Vehicles” ontwikkeld door Effitrax. De tool ontsluit data van het wagenpark van een bedrijf en omzeilt zo de data lock-in van vele vendors. Een bedrijf beschikt zo over een dashboard van data over alle devices heen en kan zo inspelen op noodzakelijk onderhoud maar ook op de duurzaamheid van het wagenpark. Effitrax gaat naar huis met de Innovation Impact Award.

Unieke samenwerking

De Digital Impact Awards zijn een initiatief van 5 organisaties die deel uitmaken van de vzw ICT KMO. Met de Awards willen deze organisaties ondernemers inspireren met digitale transformatieprojecten op maat van kmo’s. Het gaat om FeWeb (de beroepsvereniging van digitale professionals, agencies en dienstverleners), imec (het innovatiecentrum voor technologie), Sirris (het onderzoekscentrum voor technologische innovatie opgericht door Agoria), WTCB (de onderzoeksinstelling van de bouwsector opgericht door Embuild) en Unizo (de ondernemersorganisatie voor kmo’s).

De Digital Impact Awards werden samen met de Digital Champs Awards uitgereikt, een initiatief van FeWeb.

De winnaars van de Digital Impact Awards

  • Digital Impact Award: Ada van Contractify
  • User Impact Award: Max Mobiel Planning Platform door make it fly
  • Innovation Impact Award: Connecting industrial vehicles door Effitrax

De eervolle vermeldingen van de Digital Impact Awards

  • Digital Car Rental voor Dockx Rental door Jumik
  • Door Configurator door Kulapro

The Digital Champs & Impact Awards, organized by FeWeb and powered by Combell & Sitee.io with the support of imec, Sirris, Unizo & WTCB-CSTC. Event partners Bitstream, Esign & Digitalize.

Tags:

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten