De Jamies bekronen beste content creators

De Jamies bekronen beste content creators

3 februari 2023

Oostende werd voor een avond het middelpunt van de Vlaamse internetgemeenschap. De bekendste online contentmakers, andere bv’s, opkomend talent en hun fans kwamen samen voor de uitreiking van De Jamies, de Vlaamse online video awards. Jonatan Medart, Acid, Clémentine Caron, Afro Belg, Average Rob en fictiereeks 2DEZIT: zij zijn enkele van de winnaars van De Jamies. Zij werden door het publiek en de vakjury geëerd voor hun creatief  talent. 

Clémentine Caron werd bekroond als Opkomend Talent. Met bijna drie miljoen YouTube abonnees maakt Vexx (Vince Okerman) al jarenlang content voor een internationaal publiek. Hij ging naar huis met de Quarter Life Achievement award.

Dj Michael Amani ontving de award voor Beste Dans & Muziek. De prachtig gefilmde webserie 2DEZIT sleepte de Fictie-prijs in de wacht. Average Rob won in de categorie ‘lifestyle’ omdat hij zichzelf blijft uitdagen en samen met zijn broer Arno en videograaf Milan Cools de lat van online video blijft verhogen.

Joffrey Anana, ook gekend als Afro Belg, kreeg het beeldje voor comedy met zijn confronterende, maar hilarische blik op onze samenleving. Twoosie mag zichzelf de beste streamer op Twitch noemen.

Jonatan Medart zorgde voor een emotioneel moment met de beste video van het jaar. Zijn coming out-video bracht dan ook veel te weeg bij zijn kijkers en bij het publiek in de zaal. Voor de derde keer ontving Nathan Vandergunst, beter bekend als Acid, de publieksprijs voor beste content creator van het jaar.
DeJamies_award
De makers van de show zorgden voor heel wat verrassingen. Zo werden er pannenkoeken uitgedeeld en meeuwen geïmiteerd. Opvallend was ook de uitreiking van de prijs voor Beste Nimcel (niche internet micro celebrity). In deze gloednieuwe categorie deelden alle genomineerden de award en ontvingen elk een medaille. Een fanfare maakte op het podium het feest compleet. “In deze categorie is kiezen verliezen. Iedere Nimcel spreekt zijn/haar/hun eigen niche aan met een welbepaalde expertise. Uitzonderlijk besliste de vakjury om alle genomineerden een prijs te geven.”, aldus juryvoorzitter Vincent Schroeven.

De awarduitreiking werd gehost door radiopresentatoren Laura Govaerts en Manu Vanacker en kon live worden gevolgd op VRT MAX en YouTube. Voor het uitreiken van de beeldjes (in de vorm van een gouden duim) werden de presentatoren vergezeld door onder meer Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media Benjamin Dalle, Natali Broods (master van Filmfestival Oostende), Birgit Van Mol, Matteo Simoni, Joke De Bruyn, regisseur Charlie Dewulf, Jamie-Lee Six en Elias Verwilt.

De Jamies, genoemd naar kunstenaar James Ensor, zorgde opnieuw voor een van de hoogtepunten tijdens Filmfestival Oostende. De liveshow vanuit De Grote Post in Oostende was live te volgen via VRT MAX en YouTube.

14 Awards

De vakjury, een groep van online media-experten, selecteerde uit de meer dan 8.000 inzendingen de genomineerden per categorie waarop het publiek kon stemmen. Met meer dan 23.000 stemmen en de input van de vakjury zijn dit de beste Vlaamse videomakers van 2022:

www.dejamies.be
#dejamies #FFO23
@dejamies  

Tags:

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten