Eerste FeWeb XL-groepen van start

Eerste FeWeb XL-groepen van start

22 februari 2019

Met de eXperience Labs (XL) haal je meer uit het FeWeb-netwerk. Door samen met collega's van andere FeWeb-lidbedrijven de uitdagingen vanuit jouw rol in het bedirjf te bespreken kom je tot nieuwe inzichten, leer je over andere aanpakken en werk je samen aan mogelijke oplossingen. Op 21 maart start de eerste Digital Agencies XL-groep.  

>> Schrijf je hier in voor een kick-off sessie <<

Als digitale professional vervul je vele verschillende en nieuwe rollen waarbij je niet enkel je vakkennis continu moet verdiepen en verbreden, maar ook moet werken aan je vaardigheden. Je zoekt naar innovatieve oplossingen, nieuwe werkmethodes of een efficiënte aanpak die jou én je klanten vooruit helpen.

eXperience Labs helpen je uitdagingen aan te gaan

De eXperience Labs zijn kleine groepen van digitale professionals die net die topics bespreken die voor jou van belang zijn. Dat kan in de vorm van regelmatige meetings, een sessie met een expert of een opleiding met de juiste invalshoek, een event, etc. Elke groep bepaalt zelf de bestemming van de eXperience Lab en de weg er naar toe.

Van digital expert naar digital enabler

Zo vergroot je je vakkennis, verbeter je je vaardigheden ontwikkel je oplossingen en breid je je netwerk uit ten voordele van je eigen expertise en de meerwaarde naar de klant. Zo word je een Digital Enabler. 

Diverse groepen

"Ondernemen" XL-groepen

De FeWeb XL-groepen kunnen het digitaal ondernemen zelf als focus nemen: hoe organiseer je je bedrijf (business model), hoe bevorder je groei (business development/growth hacking), hoe trek je de juiste talenten aan en stimuleer je de ontwikkeling van skills (team management), hoe bevorder je innovatie, hoe postioneer je je bedrijf in de markt (classic agencies vs media agencies vs big 5 vs digital agencies vs freelancers), hoe werk je samen in een eco-systeem,... 

Omdat de uitdagingen veelal samenhangen met de grootte van het bedrijf als het gaat om digitaal ondernemen, zetten we deze 6 groepen op: 

 • Digital Agencies:
  3 groepen: Regular (5 tot 10 VTE), Large (10 tot 25 VTE), Extra Large (25+ VTE)
 • Groeiers (2 tot 5 VTE)
 • Freelancers
 • Digtial Tools (SaaS)

"Business" XL-groepen

Sommige groepen creëren een eXperience Lab rond een specifiek activiteitsdomein. Het is de groep zelf die bepaalt waar men naartoe wil. Mogelijkheden zijn het delen van kennis en ervaring (via sessies met of zonder externe experten, opleidingen,...), het optimaliseren van de kwaliteit van diensten (via codes, best practices, templates, tools,...) het stimuleren van het vak en/of de sector (organisatie van onderzoek, events, whitepapers, ea projecten). 

Deze groepen start FeWeb alvast op. Mocht je echter een nood hebben aan een andere groep, geef ons dan een seintje!

 • Digital Strategy
  Focus: inzichten delen, kennis verdiepen & verbreden
  Deelnemers: bedrijven die de digitale strategie voor klanten ontwikkelen en uitvoeren
  Topics: digital marketing, channel management, advertising, search, social & performance,…

 • Data & Security
  Focus: smart data usage, cyber security
  Deelnemers: bedrijven actief in data management, hosting, security & IT services
  Topics: cyber security, hacking, big data, AI, data performance, hosting, applications, devops

 • E-commerce
  Focus: boosten van e-commerce, optimalisatie van e-commerce strategieën en processen
  Deelnemers: bedrijven die webshops bouwen, e-commerce strategieën ontwikkelen en uitvoeren, e-commerce diensten aanbieden
  Topics: webshop development, conversion marketing, omnichannel, marketplaces, logistics, payments

 • Performance
  Focus: boosting performance marketing to SME’s
  Deelnemers: performance & conversion agencies
  Topics: conversion, channel management & optimization, positioning in the market

Next steps

 • We starten steeds met een kick-off sessie waar je samen met je collega's de doelstellingen en concrete output van je groep bepaalt. Deze sessie is gratis.
 • Vervolgens start het eXperience Lab, waarbij we mikken op 4 à 5 meetings per jaar (tenzij je het anders bepaalt in jouw groep)
 • Elke eXperience Lab heeft een ambassadeur die de meetings coördineert
 • Tijdens het FeWeb Congress koppelt elke XL-groep terug naar alle XL-deelnemers. Zo geniet je niet enkel van de output van jouw groep, maar ook van de andere groepen.
 • Enkel leden kunnen deelenemen aan de FeWeb XL-groepen. Je kan inschrijven voor meerdere groepen. Je ook verschillende personen laten deelnemen  
 • De deelname aan de XL-groepen zal betalend zijn om de organisatiekosten te dekken. Bedrijven die de KMO-Portefeuiile kunnen inzetten, kunnen 40% van de kost recupereren.

>> Schrijf je hier in voor een kick-off sessie <<

Wens je meer informatie?

Contacteer ons: patrick@feweb.be

Tags:

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten