Boeiende FeWeb MeetUp over het optimaliseren van de performantie van je site en apps

Boeiende FeWeb MeetUp over het optimaliseren van de performantie van je site en apps

26 oktober 2018

Drie experten gaven tijdens de FeWeb MeetUp bij DC Star hun tips & tricks. Met als primeur: de vApus stresstest tool van Sizing Servers Lab gaat open source en is vanaf nu gratis te gebruiken! 

"De keuze tussen eigen infrastructuur en cloud is geen of-of verhaal, maar een en-en keuze," aldus Nick Meyfroodt van DC Star. Elk project heeft specifieke noden, waarbij het soms nodig is om met verschillende oplossingen te werken. Passen je noden binnen de vaste cloud-packages of heb je meer flexibiliteit nodig? Wil je controle over de performantie? Neem je het risico om technologische keuzes over te laten aan de cloud-partij of hou je die liever zelf in de hand? Is het belangrijk om te kunnen vertrouwen op een toegankelijke support of speelt is dat niet nodig?

Dat deze keuze tussen local hosting en cloud geen keuze is tussen duur en goedkoop, bewees Esli Heyvaert van de Howest onderzoeksgroep Sizing Servers Lab. Zij vergeleken de kost bij elasticsearch tussen AWS, Azure en Cloudstar, waarbij local hosting in vele gevallen zelfs als goedkoopste oplossing naar voor kwam. Daarnaast gaf Esli nog enkele tips voor het verhogen van de performantie van je site en apps op basis van het stresstest onderzoek in samenwerking met FeWeb. 

Combell-evangelist Thijs Feryn bracht vervolgens 10 concrete tips om de performantie te verhogen, maar benadrukte vooral het belang om goed na te denken over je data-strategie en niet eerst te kiezen voor een bepaalde technologie. Dat Varnish caching één van de tips was, hoeft noiet te verbazen van deze auteur van het Varnish cache handboek.

Tot slot brachten we nog een bezoek aan het indrukwekkende data center van DC Star in Oostkamp. Met dank aan onze hosts!

Gratis stress test tool

De Stress Testing Suite vApus is voortaan open source (MIT license). Deze test is vergelijkbaar met de Apache JMeter.
Ga naar https://github.com/sizingservers/vapus om vApus te installeren.

Meer info over vApus? Bekijk deze video:

Enkele beelden van de MeetUp bij DC Star:

Tags:

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten