Thijs Feryn (Varnish Software) start wereldtour bij FeWeb

Thijs Feryn (Varnish Software) start wereldtour bij FeWeb

17 augustus 2022

Hoe maximaliseer je de user experience van je site en lever je je content zo efficiënt mogelijk aan? Tijdens de FeWeb MeetUp op dinsdagavond 6 september bij Combell gaat Thijs Feryn, technical evangelist bij Varnish Software, dieper in op het gebruik van caching-systemen als oplossing om de web performantie te optimaliseren. 

Het gebruik van caching-systemen is immers een populaire strategie die veel druk wegneemt van je webserver bij een grote hoeveelheid simultane bezoekers.

Naast server optimalisatie dient de web content eveneens geoptimaliseerd te zijn voor de web browser. Ook hiervoor bestaan tal van technieken.

De termen “web performance” en “web acceleration” worden vaak gebruikt om dit thema te benoemen. Maar als je het internet als netwerk ook in de vergelijking betrekt, dan kom je terecht in de “content delivery” wereld die alle facetten van de end-user experience behandelt.

Tijdens de MeetUp geeft Thijs Feryn, technical evangelist bij Varnish Software, een overzicht van de verschillende content delivery strategieën en geeft hij antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe leg je performance issues bloot met de 'light house score'?
  • Hoe verhoudt de performance op vlak van server en browser zich tot elkaar?
  • Welke client-side optimalisaties kan je doorvoeren?
  • Hoe kan caching helpen om een bezoekerspiek te overleven en wat doe je met niet-cachebare content?
  • En wat met content delivery op globale schaal en video streaming?
  • Welke uitdagingen komen eraan dankzij nieuwe technologieën zoals 5G?

Thijs Feryn geeft op 6 september bij Combell in Gent een voorproefje van zijn wereldtournee. Deze tournee start op 10 september in Amsterdam met stops in Londen, Dubai, Singapore, Santa Clara, Denver, New York, Munchen, Stockholm en Oslo.

>> Schrijf je in voor de FeWeb MeetUp op 6 september

MeetUp060922_EmailingCover2_2190x868

Tags:

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten