Over Meetup: Optimising web performance

Meetup: Optimising web performance

MeetUp_060922_Event Cover Photo 2190x868

Natuurlijk wil je de user experience van je site maximaliseren en wil je je content zo efficiënt mogelijk aanleveren. Hiervoor bestaan tal van oplossingen, producten en strategieën.

Het gebruik van caching-systemen is een populaire strategie die veel druk wegneemt van je webserver bij een grote hoeveelheid simultane bezoekers.

Naast server optimalisatie dient de web content eveneens geoptimaliseerd te zijn voor de web browser. Ook hiervoor bestaan tal van technieken.

De termen “web performance” en “web acceleration” worden vaak gebruikt om dit thema te benoemen. Maar als je het internet als netwerk ook in de vergelijking betrekt, dan kom je terecht in de “content delivery” wereld die alle facetten van de end-user experience behandelt.

In deze presentatie geeft Thijs Feryn, technical evangelist bij Varnish Software, een overzicht van de verschillende content delivery strategieën en geeft hij antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe leg je performance issues bloot met de 'light house score'?
  • Hoe verhoudt de performance op vlak van server en browser zich tot elkaar?
  • Welke client-side optimalisaties kan je doorvoeren?
  • Hoe kan caching helpen om een bezoekerspiek te overleven en wat doe je met niet-cachebare content?
  • En wat met content delivery op globale schaal en video streaming?
  • Welke uitdagingen komen eraan dankzij nieuwe technologieën zoals 5G?

Thijs Feryn, technical evangelist bij Varnish Software, geeft ons op dinsdagavond 6 september bij Combell in Gent een voorproefje van zijn wereldtournee. Deze tournee start op 10 september in Amsterdam met stops in Londen, Dubai, Singapore, Santa Clara, Denver, New York, Munchen, Stockholm en Oslo.

Deelnemen

We starten in de bar van Combell om 18u30 met een hapje en een drankje. De presentatie start om 19u. Ook na de presentatie kan je met je sectorcollega's bijpraten. Tegen 22u sluiten we de bar ;)

Je deelname is gratis als FeWeb-lid.

Niet-leden kunnen genieten van het voordelige FeWeb-Fan tarief. Je ontvangt een factuur.

Locatie: Combell, Skaldenstraat 121, 9042 Gent

Over Thijs

Thijs Feryn

Thijs Feryn is technisch evangelist bij Varnish Software, het bedrijf achter de immens populaire Varnish Cache open source technologie. Thijs is on a mission. Een missie is om de kloof tussen code en infrastructuur te overbruggen.

De eerste 15 jaar van zijn carrière bracht hij door bij Combell, het toonaangevende webhosting bedrijf in de Benelux. Hij begon als support engineer en web developer, en gebruikte deze vaardigheden om uiteindelijk evangelist te worden. Problemen oplossen met code wanneer het kan, en met infrastructuur wanneer het moet. Kortom, het uitzoeken van de ideale manier om "de stack" zo stabiel mogelijk te houden.

De FeWeb MeetUp is op bezoek bij Combell.

Combell is al jaren actief in het streven naar snelle laadtijden en een optimale gebruikerservaring door middel van caching, waaronder het populaire Varnish. Je kan Combell contacteren voor een vrijblijvend advies, of - beter nog - spreek hen aan op de FeWeb MeetUp!

Extra: Download hier het e-book "Bliksemsnelle sites met Varnish"

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Nog geen lid?
Wist je dat je al vanaf € 75 lid kan worden van FeWeb?
Als lid neem je gratis deel aan deze MeetUp en geniet je van alle ledenvoordelen.

Collega('s) inschrijven?
Stuur een mail naar info@feweb.be met de naam en het emailadres van je collega('s), dan fixen we dat voor jou. 

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten