Innovation of the Year 2019: DELA by Starring Jane

The FeWeb Excellence Awards avatar
15/05/2020 13:54 in Digital Champs Cases

Innovation of the Year 2019: DELA by Starring Jane

Wanneer kinderen een familielid, vriend of huisdier verliezen, is het belangrijk dat ook zij hierom kunnen rouwen. Dit rouwproces verloopt bij kinderen anders dan bij volwassenen. Een echt antwoord geven op de vragen van kinderen is moeilijk. Uitvaartspecialist Dela wilde hiervoor een tool ontwikkelen afgestemdop de noden van kinderen.

Uitdaging

Eén van de hoofddoelen van bij het begin was om de herinnering aan de overledene levendig te houden voor de kinderen. Vandaar het idee om – letterlijk – een herinneringswereld te creëren, met in die wereld een boom, sterren en wolken waaraan de kinderen tekeningen, geluidsfragmenten of video’s kunnen vast hangen. Leon en Marie, de hoofdpersonages uit de applicatie, begeleiden de kinderen om deze herinneringswereld samen met hen te maken. De app is beschikbaar zowel on- als offline (progressive web app) en zit boordevol interactieve animaties die kinderen aanspreken.

Resultaat

Het succes van een rouw-app voor kinderen bleek in eerste instantie uit de testperiode in de praktijk van therapeute Lies Scaut voor de eigenlijke lancering. Er werd verschillende soorten content ingegeven en de reacties van de kinderen die bij haar op consultatie kwamen werden uitgebreid geanalyseerd. Het gebruiksgemak en het visuele aspect spelen een cruciale rol bij de uitwerking van de app. Na de lancering heeft de app bekendheid verworven onder andere door een item in Karrewiet op Ketnet. Daarna is het snel gegaan. Eind 2019 gebruikten 2000 kinderen de app. 10000 herinneringen in de vorm van tekeningen, foto’s, geluidsfragmenten en video’s werden al toegevoegd. 

Naar de case:

https://www.starringjane.com/cases/dela/

0 reacties

Terug naar zoekresultaten
Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten