Studio Emma | De PIM uitdaging bij Spot Buy Center

Liesa Vandenbussche avatar
17/11/2020 14:19 in Digital Champs Cases

Studio Emma | De PIM uitdaging bij Spot Buy Center

Uitdaging

Spot Buy Center biedt enterprise (B2B) klanten een oplossing aan om producten van verschillende leveranciers te raadplegen in 1 grote catalogus. Daarnaast nemen zij een deel van het aankoopproces en prijsnegotiatie in handen voor hun klanten.

In het najaar van 2018 kwam Spot Buy Center aankloppen bij Studio Emma met een tweeledige uitdaging.

  • Allereerst waren ze op zoek naar een flexibel en schaalbaar systeem om productdata van verschillende leveranciers en klantspecifieke catalogi in te beheren. Daarbij moet het systeem in staat zijn om productinformatie van verschillende leveranciers in verschillende vormen te importeren.
  • Een tweede uitdaging stelde zich rondom het performant en eenvoudig aanbieden van klantspecifieke prijzen.

Oplossing

Om alle noden van de klant te dekken werd een oplossing uitgewerkt op basis van een uitgebreide technology stack: Pimcore werd volledig ingericht voor het beheer van productdata en klant specifieke catalogi.

Dankzij de rijke standaard features van Pimcore en de door Studio Emma ontwikkelde plug-ins, kon Spot Buy Center snel starten met het importeren van productdata afkomstig van verschillende leveranciers.

Er werd een volledige integratie opgezet tussen ElasticSearch en Pimcore om de productdata op dagelijks basis te indexeren.
Door deze opzet kan de webshop volledig worden opgebouwd op basis van ES queries zonder Pimcore te belasten.

Om de klantspecifieke prijzen op een eenvoudige manier real-time te kunnen aanbieden werd een MySql databank ingericht. Deze werd voorzien van stored procedures en performance tweaks om zo efficiënt en snel als mogelijk queries te kunnen verwerken.

Resultaat

De uitwerking door Studio Emma leverde een totaalarchitectuur op die focust op performantie en schaalbaarheid:

  • Een volledig nieuwe Pimcore 5 installatie die, met de eigenschap "flexibiliteit" in het achterhoofd, volgens de noden van de klant door Studio Emma werd ingericht.
  • Een efficiënt en eenvoudig te raadplegen prijzendatabank om het grote volume klantspecifieke prijzen aan te bieden.
  • Een razendsnelle ElasticSearch integratie om klanten in milliseconden te voorzien van een antwoord op hun zoekvraag.
  • Last but not least kan Spot Buy Center zich in de toekomst blijven beroepen op de jarenlange e-commerce en data management expertise van Studio Emma.

Kortom een knap resultaat voor een atypisch project!

0 reacties

Terug naar zoekresultaten
Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten