FeWeb juicht fusie tussen BeCommerce en Safeshops toe

FeWeb juicht fusie tussen BeCommerce en Safeshops toe

6 februari 2023

De twee Belgische e-commerce sectorverenigingen BeCommerce en Safeshops fusioneren en verklaren: "Door de krachten te bundelen, zullen we beter aan de behoeften van zowel de kleine als de grote online handelaren tegemoet kunnen komen." Ook FeWeb ziet de fusie als een positieve evolutie. Concurrentie houdt je scherp, maar in dit geval zorgden de twee federaties vooral voor verdeeldheid bij het verdedigen van de belangen en het boosten van e-commerce in België. FeWeb werkte in het verleden samen met beide associaties en kijkt er naar uit om zowel de online handelaren als hun digitale dienstverleners te helpen groeien.  

Sectorverenigingen BeCommerce en SafeShops.be bouwen al jaren aan een omgeving waarin online aankopen van producten en diensten veilig en betrouwbaar kunnen verlopen, zowel voor de consument, online klant als voor de Belgische webshop. Door hun krachten te verenigen, kan er nog beter beantwoord worden aan de behoeften van alle online handelaren, zowel grote als kleine. 

Jan Vereecke, Voorzitter BeCommerce: "Met de nieuwe vereniging willen we de volgende stap zetten voor de Belgische e-commerce sector. We willen samen bouwen aan een bredere visie waarin de digitale economie alle kansen krijgt. Door het samenbrengen van de expertise van zowel BeCommerce als SafeShops.be zijn we bovendien een sterke partner om - samen met de overheid - te ijveren voor een duurzame e-commerce."

De nieuwe associatie zal zich richten op het stimuleren van de Belgische digitale economie. Enerzijds door de online klant te informeren dat digitale handel op een veilige, betrouwbare & duurzame manier kan gebeuren. Anderzijds door webshops een kader aan te reiken om op de ‘juiste’ manier naar de consument of bedrijfsklant te gaan.

Greet Dekocker, Managing Partner SafeShops.be, zal de dagelijkse leiding van de nieuwe vereniging op zich nemen.  Jan Vereecke: "Greet kent de Belgische e-commerce sector als geen ander. We hebben er het volle vertrouwen in dat zij alles in goede banen zal leiden en er één mooi verhaal van zal maken."   

FeWeb wenst Greet alle succes toe en kijkt er naar uit om samen de digitale economie mee vorm te geven en te laten groeien. "In het verleden hebben we samen gestreden tegen de opt-in voor statistische en analytische cookies, samen de Web Celeb verkozen, samen e-commerce gepromoot via beurzen, etc. Die samenwerking blijft niet alleen overeind, we zien deze fusie als een nieuw startpunt om bedrijven te helpen bij hun digitale omslag," aldus Patrick Marck, directeur van FeWeb.

Tags:

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten