FeWeb geeft vorm aan opleiding voor Digitale Vormgever

FeWeb geeft vorm aan opleiding voor Digitale Vormgever

20 juni 2019

Welke vaardigheden en kennis moeten studenten verwerven tijdens de tweejarige opleiding voor Digitale Vormgever? De Vlaamse Overheid, FeWeb en de hogescholen werken samen om te komen tot een beroepskwalificatie die als basisrichtlijn geldt voor de opleiding in de komende jaren.

Vanaf 1 september 2019 organiseren diverse hogescholen de 2-jarige graduaatsopleiding voor Digitale Vormgever. Deze opleiding is bedoeld voor leerlingen uit het technisch en beroepsonderwijs die zich verder willen specialiseren.

De Vlaamse Overheid en FeWeb werken voor deze opleiding samen de beroepskwalificatie uit. Dit document dient als basisrichtlijn voor de opleidingsinstellingen. De kennis en vaardigheden die in deze opleiding aan bod moeten komen worden er omschreven. Met feedback vanuit de leden, zowel bedrijven als hogescholen, krijgt deze beroepskwalificatie nu verder vorm.

De volgende stap is het aftoetsen van de finale versie bij de bedrijven waarna de inschaling door de Vlaamse Overheid kan gebeuren. FeWeb en de hogescholen hopen dat het ganse proces nog voor de start van het academiejaar 2019-2020 kan afgerond worden.

Naar een digitale beroepenstructuur

De samenwerking met de Vlaamse Overheid stopt niet bij deze beroepskwalificatie. De bedoeling is om een digitale beroepenstructuur te ontwikkelen waarin alle opleidingen voor functies in onze sector omschreven worden. De HR Task Force van FeWeb begeleidt dit project.

Meer info: contacteer Patrick Marck (patrick@feweb.be)

Tags:

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten