UNIZO Starterstool helpt 2.500 starters op weg in eerste maand

Yoeri Severy avatar
8/06/2020 18:28 in Digital Champs Cases

UNIZO Starterstool helpt 2.500 starters op weg in eerste maand

UNIZO zet in op begeleiding op maat van starters en ondernemers. Via een online platform wilden ze meer nieuwe starters bereiken en ondersteunen. Ze zochten een strategische en technische partner om dit proces te digitaliseren in een mooie en overzichtelijke webapplicatie. Klaar? Start!

Van losse documenten naar heldere web app

Voor de online tool gebruikte UNIZO een los document om aan de starter te bezorgen. Hierin waren weinig mogelijkheden beschikbaar om de starter te inspireren en te coachen. Daarnaast werd feedback op het ondernemingsplan via e-mail gegeven.

Dit kon efficiënter, veel efficiënter. Dat besefte het team van UNIZO maar al te goed. Ze gingen op zoek naar een digitale partner om hiervoor een webapplicatie te bouwen. That’s where we came in!

Een stapje terug: interviews & persona’s

Het team van UNIZO had een duidelijk beeld van het beoogde resultaat:

  • Het digitale ondernemingsplan moet eenvoudig in te vullen zijn;
  • Een idee of stap moet kunnen rijpen om later verder uit te werken in de tool;
  • Feedback van je adviseur, boekhouder, familie of vrienden is heel belangrijk;
  • Bedenk een manier om gaandeweg tips geven en starters verder op weg te helpen;
  • Maak van video een handig instrument in de tool.

Duidelijke briefing van de klant, beginnen maar! Of toch niet. De noden van UNIZO waren helder, maar wat heeft de eindgebruiker nodig? We organiseerden verschillende kwalitatieve interviews met mogelijke gebruikers. Op basis daarvan stelden we samen met het team van UNIZO verscheidene persona’s op.

Deze persona’s gaven ons meer zicht op mogelijke valkuilen. Later konden we belangrijke beslissingen qua ontwerp en structuur enten op deze informatie.

Van idee naar prototype: wireframes en user stories

Onze information architect moest zich niet langer bedwingen. Hij maakte wireframes van de webapplicatie en analyseerde de goed voorbereide content van UNIZO met een eerlijk-kritisch oog.

Daarnaast schreef hij ook diverse user stories uit. Deze user stories vertalen een idee of concept naar concrete wensen of behoeftes. Op die manier hebben onze developers een leidraad voor belangrijke functionaliteiten. Vooral voor de complexe stukken zoals het financiële luik van het ondernemingsplan was dit zeker een noodzaak!

Doorheen het traject kwamen diverse profielen van het projectteam in actie: developers, online marketeer, information architect, project manager en designer.

Lees de volledige case

Enkele slimme features & integraties in dit project: Hubspot-integratie, live-export van je ondernemingsplan, dynamische sidebar, interactieve buddy 100% aanpasbaar in CMS inclusief video als tips, UNIZO-account integratie (Single Sign On), statistieken export voor Microsoft Power BI, ondernemingsplan extern delen met coaches, enzovoorts.

Bezoek de startertool

0 reacties

Terug naar zoekresultaten
Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten