InfluencerFAQ biedt hulplijn voor influencers

InfluencerFAQ biedt hulplijn voor influencers

28 maart 2023

Influencers zitten met heel wat vragen over ondernemerschap, het toepassen van de reclame-regels, het al dan niet reageren op kwetsende reacties en zo meer. Minster voor Media Benjamin Dalle lanceerde hiervoor de InfluencerFAQ. Een website die antwoorden biedt en doorverwijst naar organisaties die kunnen helpen. Ook het Content Creators Platform van FeWeb werkte mee aan dit project.  

Influencers hebben een grote impact op hun volgers. Daar komen heel wat ondernemende, maatschappelijke of ethische vragen bij kijken. De influencerFAQ wordt een plek waar influencers terechtkunnen voor antwoorden. De influencerFAQ bevat geen nieuwe regeltjes, maar is wel een uniek digitaal platform vol adviezen, tips en tricks voor elke online content creator. De tool zal permanent worden aangevuld met nieuwe thema’s en relevante informatie, in nauwe samenwerking met influencers. 

Influencers hebben impact

87 %, dat is het aantal jongeren dat influencers volgen op sociale media.

Influencers zijn voor jongeren grotere rolmodellen dan traditionele BV’s. Online content creators hebben dan ook een grote impact op hun volgers. De impact is vaak positief, maar kan ook negatief zijn. Verantwoord omgaan met die impact is essentieel voor alle influencers. Ze hebben verantwoordelijkheid zoals ook Bekende Vlamingen, omroepen en journalisten die hebben.

Informatie en houvast

Influencers geven aan dat ze nood hebben aan informatie en houvast. Uit onderzoek blijkt dat ¾ van de influencers positief staan tegenover een deontologische code.

Ze zijn ervan overtuigd dat deontologische handvaten het influencerlandschap zouden verbeteren en dat het hen zou helpen concrete en juiste hulp te bieden aan hun volgers. Ook zou het hen kunnen helpen om meer informatie te vinden over thema’s die hun volgers belangrijk vinden.

Tips & tricks

Het is dus tijd voor een influencerFAQ! Op de influencerFAQ kunnen influencers terecht met heel uiteenlopende vragen. De influencerFAQ probeert een antwoord te geven op veel gestelde vragen. De influencerFAQ verwijst ook door naar organisaties en experten waar influencers terechtkunnen voor extra informatie of vragen.

We leven in een steeds veranderende wereld. De influencerFAQ zal daarom nooit volledig af zijn. Samen met de influencers wil de overheid aftoetsen welke vragen en welke thema’s zeker hun plaats verdienen op het platform. 

Geen nieuwe regels

Bovendien blijkt dat influencers onvoldoende kennis van de regelgeving hebben. Ook daar is nood aan ondersteuning. De influencerFAQ legt geen nieuwe regels op. De influencerFAQ zal doorverwijzen naar de relevante regelgeving.

>> Naar de InfluencerFAQ

Tags:

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten