Panne bij Facebook: debat over de impact op LN24 met FeWeb

Panne bij Facebook: debat over de impact op LN24 met FeWeb

7 oktober 2021

FeWeb-voorzitter Olivier De Doncker voerde een debat over de impact op de bedrijven door de panne van Facebook op de zender LN24. Het social mediaplatform kampte 6 uur lang met een connectieprobleem, niet alleen voor Facebook maar ook voor Instagram.

ODD_LN24_image3"Vele e-commerce ondernemingen bouwden hun strategie rond platformen zoals Facebook, wat hen afhankelijk maakt, aldus Olivier De Doncker. "Deze panne maakt opnieuw duidelijk hoe belangrijk het is om een omnichannel strategie te voeren waarbij men naast deze platformen ook de eigen webshop en andere digitale kanalen integreert."

Deze panne is niet het begin van het einde voor Facebook. Facebook beschikt over gebruikersdata van meer dan 3,8 miljard mensen en een enorme oorlogskas die jaarlijks met gemiddeld 30 miljard dollar groeit. Het bedrijf kan dus wel tegen een stootje.

Of de macht van Facebook kan worden beperkt naar aanleiding van de recente onthullingen van een ex-medewerkster?

Facebook heeft meer gebruikers dan eender welk land in de wereld. Tot nu toe is er nog geen enkel land dat het gedurfd heeft om Facebook echt te temmen. Ook na het grote tumult in het naspoor van het Cambridge Analytica schandaal betaalt Facebook nog steeds amper belastingen in Europa.

"Wat we kunnen besluiten uit dit debat," zo stelt Olivier De Doncker, "is dat de wereldwijde aandacht voor deze panne aantoont dat digitale marketing een leidersplaats in de bedrijfsstrategie heeft ingenomen. Deze bedrijven investeren ook in andere sociale en digitale kanalen om zo alle doelgroepen te kunnen bereiken."

>> Herbekijk het debat vanaf minuut 40

Tags:

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten