Leuvens agency Wieni bouwt beste website van 2018

Leuvens agency Wieni bouwt beste website van 2018

30 november 2018

De meest performante websites van Belgische makelij zijn bekend. Het Leuvense digitale agency Wieni valt maar liefst 3 keer in de prijzen bij de FeWeb Excellence Awards. Het wint zilver voor vier.be en goud voor watwat.be. Uit de 97 inzendingen haalt watwat.be de beste scores op alle criteria en zo wint Wieni de FeWeb Excellence Award 2018.

DigitalMind maakte met Exellent.be de beste webshop van het jaar. In de categorie Non-Profit wint Internet Architects goud met ProvincieAntwerpen.be. Bonache.be, ontwikkeld door Aroma Communicatie, is verkozen tot de beste B2B-site van 2018. In totaal namen 97 websites gebouwd door Belgische agencies het tegen elkaar op. FeWeb, de beroepsorganisatie van de digitale sector, wil met de FeWeb Excellence Awards de digitale expertise van de Belgische agencies in de schijnwerpers plaatsen.

“Onze Belgische agencies leveren dag na dag performante websites af die de basis vormen van de digitale strategie van KMO’s tot multinationals,” aldus Patrick Marck, directeur van FeWeb. “De technische performantie wordt in de reclamesector meestal niet belicht, terwijl net die expertise het verschil maakt.”

Criteria zoals snelheid, linkkwaliteit, seo, mobile- en gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en juridische conformiteit spelen mee in het bepalen van de winnaars. FeWeb zette hiervoor diverse tools en analyses in, met de steun van InternetVista, Woorank, AnySurfer en deJuristen.

Overzicht van alle winnaars

Non-Profit
In de Non-Profit categorie kaapt het Antwerpse Internet Architects de Gold Award weg met de site voor de Provincie Antwerpen. Zilver gaat naar DiploStudio met transportenvironment.be, Brons is voor IDWEAVER met de site Glo-be.be.
 
E-commerce
DigitalMind uit Poperinge wint de Gold Award in de categorie E-commerce voor de website Exellent.be. DUO wint zilver met zwembad.be en PHPro brons met pizzahut.be.
 
Business-to-Business
Aroma Communicatie uit Geel wint goud met Bonache.be. Zilver is voor KnappeWebsites met aromaforma.be. HungryMinds gaat met brons naar huis voor de site sonaca.com
 
Business-to-Consumer
Het Leuvense agency Wieni wint tweemaal in deze categorie: goud met watwat.be en zilver met vier.be. DigitalMind bouwde Woodstoxx.be en wint brons.

De winnaar van alle winnaars die de technisch meest performante site van 2018 bouwde, heet Wieni, voor de watwat.be website.

>> Meer informatie over de FeWeb Awards en de winnaars van de afgelopen jaren

Tags:

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten