Eéngemaakt digitaal Drupalplatform bij Touring

Dropsolid | Digital Experience Company avatar
25/05/2020 11:56 in Digital Champs Cases

Eéngemaakt digitaal Drupalplatform bij Touring

Touring is een toonaangevende speler in pechverhelping en reisbijstand. De organisatie profileert zich als allround mobiliteitspartner en telt bijna drie miljoen leden. Met 700.000 interventies per jaar in België en honderden medewerkers staat gestroomlijnde assistentie centraal, zowel online als offline.

Uitdaging

Touring beschikte over een bestaande Drupalomgeving. Die voldeed niet aan de huidige standaarden op gebied van beveiliging en integratiemogelijkheden. De opgezette infrastructuur was evenmin klaar voor de digitale toekomstplannen van het bedrijf.

Oplossing

De Dropsolid-strategen gingen samen met het Touring-team aan de slag om een Drupalgebaseerde architectuur uit te denken. Er werd besloten om een nieuwe bedrijfswebsite te bouwen en de volledige Drupal 8-omgeving te oriënteren rond het principe van headless architecture. Zo kon Drupal dienen als middleware om alle bestaande Touring-applicaties met elkaar te integreren.

De bedrijfswebsite van Touring werd gemigreerd naar Drupal 8, met integratie van klantenauthenticatie voor toekomstige self-service door surfers.

De bestaande Touring Assistance applicatie (React app)  werd in dezelfde architectuur geïntegreerd. Via die app kunnen leden online de dienst voor pechverhelping aanroepen. Achter de schermen is het platform nu helemaal klaar om aanvragen volledig digitaal te verwerken, in sommige gevallen zelfs zonder manuele tussenkomst van een callcentermedewerker. Dat zal zorgen voor minder overhead en meer focus voor Touring medewerkers én een snellere service voor de consument. Win-win.

De volgende stap? Een digitale verkoomomgeving toevoegen. Dezelfde gedachte wordt ook hier weer doorgetrokken: een volledig digitaal aanbod waardoor consumenten op elk moment van de dag nieuwe aanvragen online kunnen afwerken. 

De digitale omgeving die dit mogelijk maakt, is volledig gebouwd met behulp van open source-technologie, waardoor terugkerende licentiekosten zijn vermeden.

Resultaat

De gerichte aanpak zorgde voor een volledige oplevering in amper zeven maanden. Het Touring-team moest zich niet langer het hoofd breken over mogelijke beveiligingsproblemen en zag zich ook verzekerd van een permanente uptime - cruciaal voor een organisatie die zo afhankelijk is van digitale platformen om zijn diensten te kunnen aanbieden.

Dankzij de open architectuur van de Drupalomgeving kan Touring makkelijk nieuwe projecten inpassen in zijn digitale strategie en snel naar de markt gaan met nieuwe toepassingen, zonder complexe integraties of dure, tijdrovende trajecten. Zo kan de organisatie zich toekomstgericht aanpassen aan de veranderende mobiliteit. De belangrijkste voordelen op businessniveau:

  • Future-proof architectuur
  • Lagere TCO door integraties en eliminatie van licentiekosten op propriëtaire software

Lees de volledige case op dropsolid.com.

Naar de website.

0 reacties

Terug naar zoekresultaten
Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten