Duo & Parkicheck

DUO - make it fly avatar
13/07/2023 11:50 in Digital Champs Cases

Duo & Parkicheck

De ziekte van Parkinson is een zeer gecompliceerde ziekte die ontstaat in de hersenen, maar de manier waarop de ziekte zich uit is voor niemand hetzelfde. Het treft mannen en vrouwen, jong en oud. En elk van hen ervaart de ziekte op zijn of haar eigen manier. Neuroloog Philippe Maere heeft zich stevig verdiept in deze ziekte en streeft er naar Parkinson-patiënten beter te begeleiden, met als belangrijk hulpmiddel: ParkiCheck.

De uitdaging.
Een gebruiksvriendelijke app waarmee patiënten gediagnosticeerd met Parkinson nauwgezet hun eigen symptomen kunnen bijhouden en waarmee neurologen of dokters inzichten kunnen verwerven in deze symptomen. Daarbovenop dient de patiënten data op elk ogenblik anoniem te blijven zodat de patiënt steeds vrij is in artsenkeuze.

De oplossing.
Voor de ontwikkeling van de applicatie kozen we één van onze favoriete moderne cross-platform technologieën: Flutter. Daarnaast hebben we gebruikgemaakt van Symfony (Sonata), als beheermodule voor artsen, en laden we een custom Javascript in om de visualisatie van de gecapteerde data op een overzichtelijke manier weer te geven.

De resultaten.
Met de nieuwe Flutter applicatie ParkiCheck kunnen Parkinson patiënten hun eigen symptomen en ongemakken registreren met als einddoel dat de arts een zo goed mogelijke opvolging kan bieden met een aangepast medicatieschema. Door het grondig verzamelen van deze inzichten, kan de patiënt nauwgezet begeleid en geholpen worden.

Lees de complete case van Parkicheck hier.

Benieuwd naar meer uitdagingen? Bekijk onze website.

0 reacties

Terug naar zoekresultaten
Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten