De kracht van gebruikersgericht design: de nieuwe Club Brugge website

Jessica Kellner avatar
6/07/2023 11:20 in Digital Champs Cases

De kracht van gebruikersgericht design: de nieuwe Club Brugge website

Als official supplier van Club Brugge werkte Bits of Love samen met hen aan hun gloednieuwe website. Samen vormden we de website om tot een boeiend platform dat het professionalisme en de innovatieve aard van Club Brugge weerspiegelt. Hierbij lag de focus op een optimale gebruikerservaring, een gestroomlijnd contentbeheer en cutting-edge design principes.

Uitdaging

De vorige website van Club Brugge kampte met verschillende problemen die een negatieve invloed hadden op de gebruikerservaring en de efficiëntie van het contentteam. De informatiearchitectuur ontbrak logica en samenhang, waardoor bezoekers het moeilijk hadden om relevante informatie te vinden tussen de enorme hoeveelheid van 20.000 pagina's. Daarnaast ontbraken duidelijke actieknoppen, wat de betrokkenheid van gebruikers en het behalen van doelen belemmerde. Het contentteam werd ook geconfronteerd met meerdere contentmanagementsystemen, wat zorgde voor inefficiëntie bij het onderhouden van content. Dit werd nog complexer door de groei van Club Brugge als een multi-brand merk.

Oplossing

Om deze uitdagingen aan te pakken, verzorgden we een digitale strategie aan de hand van grondig UX-onderzoek. Tijdens de ontwikkelingsfase gaven we uiteindelijk prioriteit aan het optimaliseren van de informatiearchitectuur van de website. Samen met het Customer Experience team van Club Brugge ontwierpen  we zorgvuldig een structuur die zorgt voor een logische organisatie van de website en eenvoudige navigatie voor bezoekers. Om een naadloze en visueel aantrekkelijke ervaring op de nieuwe Club Brugge website te garanderen, berustten we ons op onze expertise in UX-design (User Experience design) en UI-design (User Interface design). We besteedden daarbij speciale aandacht aan mobiele optimalisatie, realtime datavisualisatie van spelers biografieën en wedstrijdverslagen.

Resultaat

De vernieuwde informatiearchitectuur verbetert de bruikbaarheid en gebruikerservaring van de website aanzienlijk. Bezoekers vinden moeiteloos de informatie die ze zoeken, wat leidt tot een grotere betrokkenheid bij de website. Bovendien zorgen de duidelijke conversieknoppen en aparte subsites voor fans, business partners, kids, en the foundation voor meer interactie met gebruikers en hogere goal completion rates. Of ze zich nu inschrijven voor nieuwsbrieven of merchandise kopen, bezoekers kunnen naadloos door de website navigeren en de gewenste acties ondernemen. De geïntegreerde merkidentiteit van Club Brugge in het UX- en UI-ontwerp verhoogt de aantrekkingskracht van de website en de tevredenheid van de gebruikers.

Om de algehele efficiëntie te verbeteren, profiteert het contentteam van één contentmanagementsysteem voor verschillende digitale kanalen, waaronder de Club Brugge-app en alle submerken van Club Brugge.

Conclusie

In nauwe samenwerking met het UX-team van Club Brugge hebben we met succes de website van de voetbalclub getransformeerd. Door prioriteit te geven aan informatiearchitectuur, UX- en UI-designprincipes te implementeren en het contentbeheer te stroomlijnen, hebben we een gebruiksvriendelijke ervaring gecreëerd voor fans. De nieuwe website weerspiegelt het professionalisme en de innovatieve aard van Club Brugge, terwijl bezoekers effectief worden aangetrokken en conversiedoelen worden bereikt.

>> Check deze case en ontdek meer digitale pareltjes

0 reacties

Terug naar zoekresultaten
Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten