Ontmoet de leiders van de toekomst: Voka's digitale oplossing voor betere studiekeuzes

Jessica Kellner avatar
25/04/2023 17:14 in Digital Champs Cases

Ontmoet de leiders van de toekomst: Voka's digitale oplossing voor betere studiekeuzes

Voka opent hun eerste Talentcenter! Dit centrum helpt kinderen tussen 12 en 14 jaar om de juiste carrièrekeuze te maken door middel van uitgebreide testings, inclusief VR-games en motorische, taal- en rekenvaardigheidstesten. Het Talentcenter identificeert hun interesses en talenten en biedt op het einde van de testdag gepersonaliseerde talentrapporten met bijpassende carrièremogelijkheden. Bits of Love verzorgde het service design en de technische ontwikkeling van het Talentcenter.

Uitdaging:

Waarom dit nodig is? Elk jaar veranderen ongeveer 18.000 Belgische studenten van studierichting, wat aangeeft hoe belangrijk het is om studenten te helpen weloverwogen beslissingen te nemen over hun carrièrepad.

Oplossing:

Bits of Love en Voka werkten nauw samen aan de ontwikkeling van het Talentcenter. Door een grondige analyse van alle aspecten van het Talentcenter creëerden we een uitgebreide user journey, die elke stap en rol in de werking van het Talentcenter omvat, inclusief hoe deze met elkaar verbonden zijn. Op basis hiervan ontwikkelden we een gebruiksvriendelijk en intuïtief digitaal platform dat alle tests op maat van de studenten en de verzamelde informatie samenbrengt. Het platform genereert inzichtelijke rapporten met potentiële carrières en visualisaties van talenten en interesses. Bovendien is het platform visueel aantrekkelijk en uitermate uitgerust om de privacy en beveiliging van de gegevens van studenten te beschermen.

Resultaat:

Het eerste pilot Talentcenter opent in mei 2023 in Technopolis in Mechelen, gevolgd door een tweede in september in Hasselt. Het Talentcenter biedt een innovatieve informatiebron voor studenten om technisch en beroepsonderwijs te verkennen en het juiste carrièrepad te vinden dat past bij hun vaardigheden en interesses. Het Talentcenter is een krachtig instrument dat ervoor zorgt dat elk talent in Vlaanderen wordt benut en dat studenten positieve studiekeuzes maken.

Conclusie:

Het Talentcenter is een perfect voorbeeld van hoe digitale oplossingen studenten juiste informatie en begeleiding kunnen bieden. Dankzij de samenwerking tussen Bits of Love en Voka hebben we een krachtig instrument gecreëerd dat jonge geesten in staat stelt hun interesses en talenten te verkennen en weloverwogen beslissingen te nemen over hun toekomst. Het Talentcenter is een innovatief project dat ervoor zorgt dat elk talent in Vlaanderen wordt benut en dat studenten positieve studiekeuzes maken.

Lees er alles over in onze case!

0 reacties

Terug naar zoekresultaten
Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten