Gift a game met Giftlock: een unieke online escape room!

Jessica Kellner avatar
10/02/2023 11:57 in Digital Champs Cases

Gift a game met Giftlock: een unieke online escape room!

Cédric & Kristof, de bedenkers van Giftlock, kwamen bij Bits of Love terecht om hun visie werkelijkheid te zien worden. Hun visie? Een product creëren dat een geschenk geven omtovert in een leuke ervaring en een feestelijk gebeuren dat gedeeld wordt met familie, vrienden of collega’s. Om dit concept te transformeren in een onvergetelijke ervaring voor gebruikers, putten we uit onze kennis uit de game-sector. Op die manier creëerden we een escape game, waar je puzzels kan oplossen en hints kan verzamelen om jouw persoonlijke mystery box te ontgrendelen. De mystery boxes zijn dan ook ideaal als relatiegeschenk of als geschenk voor die ene persoon in jouw leven die reeds alles heeft.

Uitdaging

Een eerste opgave was om de offline en online ervaring van Giftlock zo soepel mogelijk te maken. Dit merk je aan de branding en de huisstijl die in de volledige ervaring terugkeren. Zo wordt ook spanning gecreëerd voor het uiteindelijke onthullen van de mystery box. Een tweede opgave was om de ervaring perfect te maken voor een groep setting. Het resultaat van deze doelstelling zie je vooral terug in het universele design en verhaal, dat toegankelijk en boeiend is voor elke gebruiker. Met onze expertise in game design, creëerden we een eindproduct waarvan iedereen kan genieten.

Proces

De rode draad doorheen elk game design proces, is de gebruikerservaring. Door onze inclusieve design methodologieën, zorgen we ervoor dat elke gebruiker alles begrijpt. Bovendien, moesten we voor dit project razendsnel te werk gaan. Door consistent tussen design en development te schakelen en te reviseren, waren we in staat deze gestructureerde game met een vlekkeloos en inclusief design af te leveren.

Resultaat

In slechts 8 weken bouwden we een leuke en visueel aantrekkelijke game, dat ook nog eens geslaagd is op vlak van concept en ontwerp. Bovendien past de game perfect binnen de context van het bedrijf en staat het garant voor een geweldige ervaring die je kan delen met jouw vrienden, familie of collega’s.

Benieuwd naar meer? Lees er hier alles over!

0 reacties

Terug naar zoekresultaten
Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten