Digital agency Duo & IBC: een geoptimaliseerde en geïntegreerde Magento webshop

DUO - make it fly avatar
12/03/2021 14:48 in Digital Champs Cases

Digital agency Duo & IBC: een geoptimaliseerde en geïntegreerde Magento webshop

Met een specialisatie in food colouring en eetbare decoraties, vormt IBC een onmisbaar onderdeel van de Barry Callebaut group. Met veel plezier verzorgde Duo de integratie van de IBC webshop in de overkoepelende website van Barry Callebaut. We konden het daarbij niet laten om de webshop ook van enkele upgrades & optimalisaties te voorzien.

Zo hebben wij het aangepakt:

De uitdaging.

Het toevoegen van het merk IBC op de Drupal website van Barry Callebaut group, zonder het verlies van de bestaande Magento 1 webshop. Aangezien Magento 1 niet langer ondersteund wordt, is ook een upgrade naar Magento 2 noodzakelijk.

De oplossing.

Om ervoor te zorgen dat de webshop én de klantendatabase van IBC onaangeroerd bleef, werd alle data van de Magento 1 webshop overgezet naar Magento 2.

Dit bracht tal van voordelen mee zoals:

  • Een geoptimaliseerde usability en interface;
  • Een snellere laadtijd door het vermogen om sneller pagina’s te verwerken;
  • Een verbeterde technische architectuur met nieuwe features. 

Daarnaast werd een slimme koppeling gemaakt met het bestaande www.barry-callebaut.com, waardoor de prijs, het gepaste btw-percentage en de voorraad getoond wordt bij het aanklikken van het gekozen product.

De resultaten.

Het resultaat mag er zijn: de integratie van IBC op de Barry Callebaut group website mét behoud van de bestaande webshop is een feit. Niet alleen werd de webshop zonder problemen overgezet, ook op vlak van UX en laadsnelheid genoot de webshop van IBC van allerlei handige optimalisaties.

Lees de complete case van IBC hier.

Benieuwd naar meer uitdagingen? Bekijk onze website.

0 reacties

Terug naar zoekresultaten
Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten