Aan de slag met jouw uitdagingen

Met de eXperience Labs (XL) haal je meer uit je FeWeb-netwerk. Door samen met collega's van andere FeWeb-lidbedrijven de uitdagingen vanuit jouw rol in het bedrijf te bespreken kom je tot nieuwe inzichten, leer je over andere aanpakken en werk je samen aan mogelijke oplossingen. 

Waarom FeWeb XL?

Als digitale professional, bedrijfsleider of expert vervul je vele verschillende en nieuwe rollen waarbij je niet enkel je vakkennis continu moet verdiepen en verbreden, maar ook moet werken aan je vaardigheden als bedrijfsleider. Je zoekt naar innovatieve oplossingen, nieuwe werkmethodes of een efficiënte aanpak die jou, je team én je klanten vooruit helpen.

eXperience Labs helpen je uitdagingen aan te gaan

De eXperience Labs zijn kleine groepen van digitale professionals die net die topics bespreken die voor jou van belang zijn. Dat doen we met maandelijkse meetings, soms met een externe expert als dat een meerwaarde heeft maar meestal door elkaars werkwijze te delen. Elke groep bepaalt zelf de bestemming van de eXperience Lab en de weg er naar toe.

Van digital expert naar digital enabler

Zo vergroot je je vakkennis, verbeter je je vaardigheden ontwikkel je oplossingen en breid je je netwerk uit ten voordele van je eigen expertise en de meerwaarde naar de klant. Zo word je een Digital Enabler. 

"Ondernemen" XL-groepen

Hoe organiseer je je bedrijf (business model), hoe bevorder je groei (business development/buy or build,...), hoe trek je de juiste talenten aan en stimuleer je de ontwikkeling van skills (team management), hoe bevorder je innovatie, hoe postioneer je je bedrijf in de markt (specialiseren of verbreden op vraag van de klant?), hoe werk je samen in een eco-systeem?

Deze en andere uitdagingen hangen veelal samen met de grootte van je bedrijf. Kies daarom uit één van deze eXperience Labs: 

>> Interesse om aan een proefsessie deel te nemen? Contacteer Patrick Marck van FeWeb
>> Benieuwd wat de deelnemers zelf vinden van de eXperience Labs? Bekijk deze video.

"Business" XL-groepen 

Werk samen met andere bedrijven aan de groei en/of professionalisering van een specifiek activiteitsdomein. Samen werken we aan concrete output om het vakgebied in kaart te brengen en de expertise naar de eindklant te brengen (whitepapers, aanbevelingen, cases, awards, webinars en meetups,...) of om de kwaliteit van de diensten te optimaliseren (code, beste praktijken, label,...). Samen bepalen we de doelstellingen en de actiepunten. 

Meld je aan voor deze groepen: 

 • Hosting, Cloud & Security
  Focus: hosting, cloud services, smart data usage, cyber security
  Deelnemers: bedrijven actief in hosting, cloud services, data management, hosting, security & IT services
  Topics: cyber security, hacking, big data, AI, cloud, data performance, hosting, applications, devops
 • E-commerce
  Focus: boosten van e-commerce, samenwerking onder partners, expertise naar eindklant
  Deelnemers: bedrijven die webshops bouwen, e-commerce strategieën ontwikkelen en uitvoeren, e-commerce diensten aanbieden
  Topics: webshop development, conversion marketing, omnichannel, marketplaces, logistics, payments

 • Search & Performance
  Focus: boosting search & performance marketing, samenwerking onder partners, eindklanten richting geven
  Deelnemers: performance & conversion agencies
  Topics: conversion, channel management & optimization, positioning in the market

 • Content Marketing
  Focus: belang van content strategie, expertise tonen aan eindklant, begeleiden van kmo, kwaliteit van diensten
  Deelnemers: content marketing agencies, video marketing, content creation & influencer marketing 
  Topics: 

 • Low Code / No Code Tools
  Focus: markt in kaart brengen, trend en voordelen duiden, samenwerking bevorderen
  Deelnemers: SaaS-bedrijven, developers en integrators
  Topics: low code & no code, uitdagingen bij groeifazes van SaaS-producten & -diensten, integraties en samenwerking

Heb je interesse in één van deze groepen of wil je zelf een eXperience Lab bij FeWeb opstarten?

>> Meld je hier vrijblijvend aan

Next steps

 • We starten steeds met een kick-off sessie waar je samen met je collega's de doelstellingen en concrete output van je groep bepaalt of je kan aansluiten aan een bestaande groep. Deze sessie is gratis. 
 • Vervolgens start het eXperience Lab, waarbij we mikken op 6-tal meetings per halfjaar (tenzij je het anders bepaalt in jouw groep)
 • Elke eXperience Lab heeft een ambassadeur die de meetings coördineert
 • Tijdens het FeWeb SummerEvent koppelt elke XL-groep terug naar alle XL-deelnemers. Zo geniet je niet enkel van de output van jouw groep, maar ook van de andere groepen.
 • Enkel leden kunnen deelenemen aan de FeWeb XL-groepen. Je kan inschrijven voor meerdere groepen. Je kan ook verschillende personen laten deelnemen  
 • De deelname aan de XL-groepen zal betalend zijn om de organisatiekosten te dekken. Bedrijven die de KMO-Portefeuiile kunnen inzetten, kunnen 30% van de kost recupereren.

Wens je meer informatie?

Contacteer ons: patrick@feweb.be

Wat zeggen de deelnemers

"In de eXperience labs kom je met een selecte groep van bedrijfsleiders samen die gelijkaardige uitdagingen hebben maar anders aanpakken. Je kiest zelf welke topics er behandeld worden en doet zo inspiratie op om tussen ondernemers kennis uit te wisselen. Het doet je nog beter inzien wat jij anders doet en waarom, en waar je je bedrijf nog kan bijschaven. Het helpt je de volgende stap te zetten en je eigen missie en visie verder te verscherpen."

Jelle Van den Bergh
Founder & Design Director Wieni

Jeroen Buggenhoudt Conversal new.jpeg

"Via Xperience Labs kom je in contact met collega’s en deel je open informatie over de uitdagingen van vandaag. Op het eerste moment kan het afschrikken dat je info deelt met je concurrenten, maar na enkele sessies is het mij al duidelijk dat iedereen hier beter van wordt. Het is vooral spijtig voor de bedrijven die er niet bij zijn. Aanrader!”

Jeroen Buggenhoudt
Zaakvoerder Conversal

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten