Aan de slag met jouw uitdagingen

Met de eXperience Labs (XL) haal je meer uit het FeWeb-netwerk. Door samen met collega's van andere FeWeb-lidbedrijven de uitdagingen vanuit jouw rol in het bedrijf te bespreken kom je tot nieuwe inzichten, leer je over andere aanpakken en werk je samen aan mogelijke oplossingen. 

Waarom FeWeb XL?

Als digitale professional, bedrijfsleider of expert vervul je vele verschillende en nieuwe rollen waarbij je niet enkel je vakkennis continu moet verdiepen en verbreden, maar ook moet werken aan je vaardigheden. Je zoekt naar innovatieve oplossingen, nieuwe werkmethodes of een efficiënte aanpak die jou én je klanten vooruit helpen.

eXperience Labs helpen je uitdagingen aan te gaan

De eXperience Labs zijn kleine groepen van digitale professionals die net die topics bespreken die voor jou van belang zijn. Dat kan in de vorm van regelmatige meetings, een sessie met een expert of een opleiding met de juiste invalshoek, etc. Elke groep bepaalt zelf de bestemming van de eXperience Lab en de weg er naar toe.

Van digital expert naar digital enabler

Zo vergroot je je vakkennis, verbeter je je vaardigheden ontwikkel je oplossingen en breid je je netwerk uit ten voordele van je eigen expertise en de meerwaarde naar de klant. Zo word je een Digital Enabler. 

Diverse groepen

We zetten 3 soorten groepen op: XL's over ondernemen, over business topics en lokale XL's.

"Ondernemen" XL-groepen

De FeWeb XL-groepen kunnen het digitaal ondernemen zelf als focus nemen: hoe organiseer je je bedrijf (business model), hoe bevorder je groei (business development/buy or build,...), hoe trek je de juiste talenten aan en stimuleer je de ontwikkeling van skills (team management), hoe bevorder je innovatie, hoe postioneer je je bedrijf in de markt (specialiseren of verbreden op vraag van de klant?), hoe werk je samen in een eco-systeem,... 

Omdat de uitdagingen veelal samenhangen met de grootte van het bedrijf als het gaat om digitaal ondernemen, zetten we deze 4 groepen op: 

 • Freelancers (in opstartfaze)
 • Digital Agencies (2 tot 10 VTE)
 • Digital Agencies Large (10 tot 25 VTE)
 • Digital Agencies Extra Large (25+ VTE)

>> Interesse om aan een proefsessie deel te nemen? Contacteer Patrick Marck van FeWeb
>> Benieuwd wat de deelnemers zelf vinden van de eXperience Labs? Bekijk deze video.

"Business" XL-groepen (in opstartfaze)

Sommige groepen creëren een eXperience Lab rond een specifiek activiteitsdomein. Het is de groep zelf die bepaalt waar men naartoe wil. Mogelijkheden zijn het delen van kennis en ervaring (via sessies met of zonder externe experten, opleidingen,...), het optimaliseren van de kwaliteit van diensten (via codes, best practices, templates, tools,...) het stimuleren van het vak en/of de sector (organisatie van onderzoek, events, whitepapers, ea projecten). 

Deze groepen wil FeWeb opstarten: 

 • Digital Strategy
  Focus: inzichten delen, kennis verdiepen & verbreden
  Deelnemers: bedrijven die de digitale strategie voor klanten ontwikkelen en uitvoeren
  Topics: digital marketing, channel management, advertising, search, social & performance,…

 • Hosting & Security
  Focus: hosting, smart data usage, cyber security
  Deelnemers: bedrijven actief in hosting, data management, hosting, security & IT services
  Topics: cyber security, hacking, big data, AI, data performance, hosting, applications, devops

 • E-commerce
  Focus: boosten van e-commerce, optimalisatie van e-commerce strategieën en processen
  Deelnemers: bedrijven die webshops bouwen, e-commerce strategieën ontwikkelen en uitvoeren, e-commerce diensten aanbieden
  Topics: webshop development, conversion marketing, omnichannel, marketplaces, logistics, payments

 • Performance
  Focus: boosting performance marketing to SME’s
  Deelnemers: performance & conversion agencies
  Topics: conversion, channel management & optimization, positioning in the market

 • Digital Tools
  Focus: ontwikkelen en inzetten van tools
  Deelnemers: SaaS-bedrijven, developers en integrators
  Topics: ontwikkelen van SaaS-producten & -diensten, uitbouwen/boosten van het gebruik, gebruik/ervaringen digital tools

>> Heb je interesse in één van deze groepen of heb je zelf een voorstel? Meld je hier vrijblijvend aan

Lokale XL-groepen

Wens je digitale ondernemers uit je regio te ontmoeten en samen een traject uit te stippelen, kies dan de XL-groep van je regio:

 • BXL
 • Antwerpen&Kempen
 • Vlaams-Brabant&Limburg
 • Oost-Vlaanderen
 • West-Vlaanderen (schrijf je in voor de kick-off op 17/11/2020)

Doe mee!

In 2020 starten we nieuwe eXperience Labs op. Welke dat zijn, hangt af van jouw mening. Klik op onderstaande link om aan te geven aan welke eXperience Labs jij zou deelnemen.

De Agencies Medium, Large en XL zijn reeds heropgestart, maar je kan nog aansluiten. Meld je interesse via dezelfde link:

>> Welke XL-groepen vind jij interessant? Geef jouw feedback <<

Next steps

 • We starten steeds met een kick-off sessie waar je samen met je collega's de doelstellingen en concrete output van je groep bepaalt of je kan aansluiten aan een bestaande groep. Deze sessie is gratis. 
 • Vervolgens start het eXperience Lab, waarbij we mikken op 6-tal meetings per halfjaar (tenzij je het anders bepaalt in jouw groep)
 • Elke eXperience Lab heeft een ambassadeur die de meetings coördineert
 • Tijdens het FeWeb SummerEvent koppelt elke XL-groep terug naar alle XL-deelnemers. Zo geniet je niet enkel van de output van jouw groep, maar ook van de andere groepen.
 • Enkel leden kunnen deelenemen aan de FeWeb XL-groepen. Je kan inschrijven voor meerdere groepen. Je ook verschillende personen laten deelnemen  
 • De deelname aan de XL-groepen zal betalend zijn om de organisatiekosten te dekken. Bedrijven die de KMO-Portefeuiile kunnen inzetten, kunnen 30% van de kost recupereren.

Wens je meer informatie?

Contacteer ons: patrick@feweb.be

Wat zeggen de deelnemers

"In de eXperience labs kom je met een selecte groep van bedrijfsleiders samen die gelijkaardige uitdagingen hebben maar anders aanpakken. Je kiest zelf welke topics er behandeld worden en doet zo inspiratie op om tussen ondernemers kennis uit te wisselen. Het doet je nog beter inzien wat jij anders doet en waarom, en waar je je bedrijf nog kan bijschaven. Het helpt je de volgende stap te zetten en je eigen missie en visie verder te verscherpen."

Jelle Van den Bergh
Founder & Design Director Wieni

Jeroen Buggenhoudt Conversal new.jpeg

"Via Xperience Labs kom je in contact met collega’s en deel je open informatie over de uitdagingen van vandaag. Op het eerste moment kan het afschrikken dat je info deelt met je concurrenten, maar na enkele sessies is het mij al duidelijk dat iedereen hier beter van wordt. Het is vooral spijtig voor de bedrijven die er niet bij zijn. Aanrader!”

Jeroen Buggenhoudt
Zaakvoerder Conversal

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten