Je adres bij FeWeb

Als influencer of content creator kan je het adres van FeWeb gebruiken in je social accounts in plaats van je eigen (thuis)adres.  

Waarom deze oplossing?

Bedrijven die beschouwd worden als een 'dienstverlener van de informatiemaatschappij' (zoals zowat alle bedrijven uit onze digitale sector) zijn volgens het Wetboek Economisch Recht verplicht om zich te identificeren in de kanalen die ze gebruiken. Dit betekent dat elk bedrijf ook in hun social media accounts de bedrijfsnaam, het bedrijfsadres en het ondernemingsnummer (in de bio) moet vermelden.

In 2022 voerde de Economische Inspectie controles bij influencers uit en kregen zij enkele weken de tijd om zich in orde te stellen. Je adres niet vermelden in je bio van je socials kan leiden tot boetes van 208 tot 80.000 euro.

Omdat influencers en content creators vaak hun thuisadres als bedrijfsadres gebruiken, kan dit nare gevolgen hebben. Het huren van een bedrijfsruimte komt voor hen niet in aanmerking daar dit financieel te zwaar is en een postbusadres niet toegestaan is. Samen met de Staatssecretaris van Consumentenzaken, de Minister van Economie en de FOD Economie werkte FeWeb aan een oplossing. Omdat FeWeb meer wil doen dan een oplossing voor dit probleem aan te bieden en influencers en content creators ook echt een stem te geven als er nieuwe regels ontwikkeld worden of bestaande regels veranderd moeten worden, start FeWeb het Content Creators Platform op.  

Je adres bij FeWeb als oplossing

Influencers en content creators kunnen hun bedrijfsadres vestigen in het business center van FeWeb, dat erkend is door de FOD Economie. Er zijn 4 voorwaarden:

  1. je beschikt over een ondernemingsnummer
  2. je bent een influencer of content creator
  3. je bent lid van FeWeb
  4. je sluit een overeenkomst met FeWeb af

In deze overeenkomst staat omschreven welke diensten we je aanbieden (het gebruik van de bedrijfsruimte in De Punt, Kerkstraat 108, 9050 Gent) en aan welke prijs (200 euro per jaar excl. BTW).

Wie mag gebruik maken van deze oplossing?

Vele zelfstandigen en bedrijven zijn wellicht geïnteresseerd om hun bedrijfsadres bij FeWeb te vestigen. FeWeb beschikt enkel over een toestemming om deze oplossing aan influencers en content creators aan te bieden. 

Als influencer of content creator

  • creëer je content en publiceer je dit via social media
  • promoot je op regelmatige basis producten of diensten van derden in ruil voor een voordeel (betaling, geschenk, gebruik,…)
  • verkoop je geen eigen producten of diensten (want dan heb je een webshop en geldt er een andere wetgeving)

Wat moet je doen?

Om gebruik te maken van deze oplossing, sluit je je eerst aan bij FeWeb. Door lid te worden van FeWeb, maak je ook deel uit van het Content Creators Platform, de community voor influencers en content creators.

Daarna kan je via onderstaand formulier de overeenkomst aanvragen. Eens je contract in orde is, kan je (of je boekhouder) je adres officieel verplaatsen naar het FeWeb Business Center. 

Je adres in slechts enkele minuten aangepast!

Weetje: Je hoeft niet je maatschappelijke zetel te verplaatsen maar enkel een bijkomend vestigingsadres online te registreren via MyEntreprise van de FOD Economie.

Ik ben FeWeb lid en vraag het Business Center Contract aan

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten