Samen Sterker: Onze discussie met staatssecretaris Alexia Bertrand over de toekomst van Influencer Marketing

Samen Sterker: Onze discussie met staatssecretaris Alexia Bertrand over de toekomst van Influencer Marketing

24 april 2024

MeetingBertrand_IMA_LinkedIn_1236x709.png

Vandaag was een opmerkelijke dag voor ons bij de Influencer Marketing Alliance (powered by FeWeb), want we hadden de eer om Staatssecretaris Alexia Bertrand en haar kabinet te ontmoeten en ons memorandum te overhandigen. Ons doel was helder: belangrijke vraagstukken binnen de influencer marketing sector bespreken en samenwerken aan oplossingen die onze industrie verder professionaliseren.

Influencer marketing is een dynamisch en snelgroeiend veld, maar het kampt met diverse uitdagingen die aangepakt moeten worden om zowel transparantie als vertrouwen in de sector te vergroten. Een van de hoofdthema's die we hebben aangesneden, is de regelgeving omtrent het vermelden van bedrijfsadressen van influencers op sociale media. Deze praktijk vraagt om duidelijke richtlijnen die zowel de privacy van de influencer beschermen als de consument informeren.

Een ander belangrijk onderwerp was de criteria voor wanneer een influencer als bedrijf moet worden beschouwd. Dit heeft grote implicaties voor zowel de fiscale verantwoordelijkheden als de professionele status van influencers.

We bespraken ook de noodzaak van heldere labels voor gesponsorde inhoud. Het huidige systeem van mogelijk dubbele of drievoudige labels kan verwarrend zijn, en wij pleiten voor een gestroomlijnd, transparant systeem dat de consumenten duidelijkheid biedt zonder de creativiteit van de content creator te hinderen.

Onze bijeenkomst met Staatssecretaris Bertrand was een cruciale stap naar een gestructureerdere aanpak binnen onze sector. De Influencer Marketing Alliance zet zich in om als brug te fungeren tussen de overheid en de industrie, om zo bij te dragen aan zelfregulering en professionalisering van het veld. We zijn vastberaden om influencer marketing te transformeren in een erkende en gerespecteerde sector die niet alleen creatieve content biedt, maar ook eerlijk en transparant communiceert met het publiek.

We zijn dankbaar voor de open dialoog met Staatssecretaris Bertrand en kijken uit naar een voortzetting van deze samenwerking. Door samen te werken, kunnen we de influencer marketing industrie vooruit helpen en een omgeving creëren waarin zowel creators als consumenten zich ondersteund en geïnformeerd voelen.

Sven Naudts
content creator | Lid van de Influencer Marketing Alliance Stuurgroep (powered by FeWeb)

Tags:

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten