Defrancq

Defrancq is een toonaangevend verdeler van dak- en gevelmaterialen in België en Nederland. Dat maakt hen de partner bij uitstek voor elke aannemer, schrijn- en dakwerker. FeWeb interviewt Madlen Aslanyan, marketing manager van Defrancq, over hun digitale uitdagingen en oplossingen.

Destijds ontwikkelde hun webshopbouwer het B2B e-commerce platform voor deze bouwspecialist in Magento 1. Dat resulteerde in www.Defrancq.be en www.Defrancq.nl. Zij kozen nu om de Belgische versie van hun online shop te migreren naar Magento 2 en anderzijds een aantal functionaliteiten verder uit te breiden.

Uitdaging

Naast het uitstippelen van het migratietraject van Magento 1 naar Magento 2 wou Defrancq ook van de gelegenheid gebruik maken om enkele functionaliteiten op punt te stellen. Dit om het gebruiksgemak voor de klant nog te vergroten.

Eén van de uitdagingen was om de klantspecifieke prijzen van de producten te kunnen weergeven in verschillende eenheden. Technisch gezien niet zo’n eenvoudige opdracht. Elke actie op de webshop wordt immers eerst door hun eigen webservice geconsulteerd en vervolgens opnieuw geconverteerd naar de Magento webshop. Concreet betekent dit dat de klant bij bijvoorbeeld een bestelling van dakpannen precies kan weten hoeveel stuks hij nodig heeft om x aantal m² te coveren. Tot op heden moest de vakman dit zelf berekenen. Om dit om te zetten in de praktijk werkte de webshopbouwer een strategisch plan van aanpak uit om dit op een structurele en vooral dynamische manier vorm te geven. 

Oplossing

Defrancq homepage.pngHet uitbreiden van de eigen webservice applicatie resulteerde in extra modaliteiten ten voordele van de klant zoals klantspecifieke prijzen, maar ook bijvoorbeeld inzage in offertes, facturen… en dit in real time.

Daarnaast werd een uitbreiding van de check-out voorzien waarbij in Magento 2 extra parameters zijn opgenomen ter uitbreiding van de leveringsvoorwaarden. Zo kan de vakman bij levering op de werf extra informatie meedelen.

Ook de look & feel van de online webwinkel werd opgefrist. Hierbij werd veel aandacht besteed aan de branding van het merk Defrancq door onder andere te kiezen voor een frisse productfotografie. De visualisatie van de verschillende categorieën maakt het verder heel overzichtelijk voor de klant. Binnen Magento 2 ontwierp de webshopbouwer ook verschillende templates en contentblokken zodat Defrancq de gewenste webpagina’s volledig zelf kan configureren. 

Resultaat

Defrancq.be is een performante en gebruiksvriendelijke mobile friendly webshop die met slimme en eenvoudige functionaliteiten zoveel mogelijk tegemoet komt aan de verlangens van de klant. Door de koppeling met de andere actieve systemen en applicaties binnen het bedrijf is de shop bovendien volledig geïntegreerd in de bedrijfsprocessen van deze dak- en gevelspecialist. 

In een volgende fase staat de migratie van Magento 1 naar 2 voor de Nederlandse versie www.defrancq.nl geprogrammeerd. Hoewel het gamma voor de Nederlandse markt verschilt van de Belgische, zit alle informatie in dezelfde database zodat het overzetten van de gegevens op eenzelfde manier als bij de Belgische versie kan gebeuren.

Deze webshop is een typisch voorbeeld van een B2B case waar met de nodige aandacht een maximaal verkoopsresultaat kan bereikt worden

Recordomzet in volle coronacrisis

De laatste weken hebben aangetoond dat Defrancq de juiste keuze heeft gemaakt. Door te kiezen voor een robuuste webshop en daarbij de uitdagingen niet uit de weg te gaan heeft het eindresultaat er voor gezorgd dat de klanten makkelijk hun weg vinden online en dus graag en veel bestellen op het online platform. Defrancq behaalde in maart een recordomzet online. Zonder deze investering zou de online omzet heel wat minder zijn geweest.

www.Defrancq.be

> terug naar Digital Champs

madlen.jfif

Madlen Aslanyan
marketing manager Defrancq

Digitale Kampioenen
maken het verschil

Door in digitaal te investeren, optimaliseer je je processen en sta je open voor groei. Zo wordt je een Digital Champ.

Maar een kampioen wint nooit alleen wint: hij omringt zich met digitale experten waarop ie kan vertrouwen.

Via de gedragscode van FeWeb garanderen zij professionalisme en transparantie. 

Zij maken dag in dag uit knappe digitale pareltjes:

Ontdek hier
alle cases

> terug naar Digital Champs

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten