Over MeetUp: wat je moet weten over de AI Act

MeetUp: wat je moet weten over de AI Act

MeetUp over wat je moet weten over de AI Act

Het gaat het voorbije anderhalf jaar razendsnel met de adoptie van AI in bedrijven. De kans is zeer groot dat ook jouw teams al experimenteren met één van de vele cloud based AI tools, waarvan er elke dag wel een nieuwe opduikt.

Op zich is dat fantastisch, want de voordelen zijn eindeloos. Maar er zijn ook heel wat risico's die niet over het hoofd gezien mogen worden. Dat beseft ook de EU, want er wordt naarstig gewerkt aan een "AI Act" die het gebruik van AI in de EU moet reglementeren op een manier die erg vergelijkbaar is met de aanpak die destijds voor de GDPR werd gekozen.

"Ook al is de AI Act nog niet van kracht, je weet best nu reeds wat je te wachten staat"

Denk daarbij aan verplichte risico assessments, verplichte aanmeldingen bij de overheid, een "risk based approach" waarbij AI in 4 risiconiveaus ingedeeld wordt en een vergaande documentatie- en transparantieplicht. Die AI Act komt razendsnel dichterbij (en zal korte tijd later overigens gevolgd worden door een tweede AI Liability Act).

Hoog tijd om alvast even in de details te duiken. Een gewaarschuwd man/vrouw ... 

Bart Van den Brande van Sirius Legal loodst je op donderdag 23 november van 13u tot 13u50 door de belangrijkste elementen van de AI Act en stipt aan waar jij als digitale professional en agency aandacht voor moet hebben.

Bart Van den Brande - SiriusLegal

Over Bart

Bart Van den Brande is lid van de Nederlandstalige Orde van advocaten aan de Balie van Brussel sinds 2001. Bart heeft een uitgebreide expertise opgebouwd in media- en reclamerecht, marktpraktijken en consumentenbescherming, intellectueel eigendomsrecht, internet en e-commerce, privacy- en databescherming, IT, software ontwikkeling en de kansspelenwetgeving. 

Deelnemen

Je deelname is gratis. De voertaal is Nederlands.

Past het je niet op dat moment?
Geen probleem! Schrijf je in als deelnemer en ontvang de link van de opname na de MeetUp. 

Wil je werk maken van je verplichtingen als gebruiker en ontwikkelaar van AI-tools? Schrijf je dan in voor de online Academy op dinsdag 12 december van 9 tot 12u30.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Ik kan niet deelnemen maar wil achteraf de video ontvangen Gratis

Wist je dat je al vanaf € 100 lid kan worden van FeWeb?

Als lid neem je gratis deel aan alle MeetUps en geniet je van alle ledenvoordelen.

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten