Over Auteursrechten Update

Auteursrechten Update

AuteursrechtenUpdate_Newsletter_Placeholder_1056x320

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem legde de hervorming van het fiscale regime voor auteursrechten afgelopen maand op tafel van de Ministerraad. De doelstelling van de Minister was om de regeling in de toekomst te beperken tot kunstenaars met onregelmatige inkomsten. Een verdere verstrenging zou het onmogelijk maken voor creatieve en development beroepen om de regeling nog toe te passen. Na hevig protest van zowel de tech- als de digitale sector werd de oorspronkelijke tekst goedgekeurd.

Maar wat betekent dat nu in de praktijk?
Is het in de toekomst nog mogelijk om de regeling in de digitale sector toe te passen? Blijven de rulings gelden of vervallen ze? Wordt het systeem afgebouwd of niet? Kan je als bedrijf nu nog starten met het toepassen van de fiscale regeling? Welke rechtszekerheid bestaat er?

Bart Van den Brande van Sirius Legal analyseerde de laatst goedgekeurde wettekst en geeft zijn visie tijdens de Auteursrechten Update op woensdag 30 november van 13 tot 14u via Zoom.

>> Schrijf je gratis in als FeWeb-lid!

Over de spreker

Bart Van den Brande - SiriusLegalBart Van den Brande is lid van de Nederlandstalige Orde van advocaten aan de Balie van Brussel sinds 2001. Bart heeft een uitgebreide expertise opgebouwd in media- en reclamerecht, marktpraktijken en consumentenbescherming, intellectueel eigendomsrecht, internet en e-commerce, privacy- en databescherming, IT, software ontwikkeling en de kansspelenwetgeving. Bart werd sedert 2013 jaarlijks omwille van zijn expertise in media en entertainment recht door het internationale vaktijdschrift Global Law Experts als enige Belgische advocaat aangeduid als aanbevolen specialist in media & entertainment law.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Wist je dat je al vanaf € 75 lid kan worden van FeWeb?

Als lid neem je gratis deel aan deze MeetUp en geniet je van alle ledenvoordelen.

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten