Over Meetup: De nieuwe BTW-regels voor e-commerce

Meetup: De nieuwe BTW-regels voor e-commerce

Als digital agency kan je maar beter de BTW-regels goed kennen en zorgen dat de webshops van je klanten klaar zijn om rekening te houden met verschillende BTW-regimes. Door het wegvallen van de minimale BTW-drempels, is potentieel élke verkoop via je webshop aan een buitenlandse klant onderworpen aan een andere BTW-voet dan de Belgische.

Het is de verantwoordelijkheid van de webshopuitbater om ervoor te zorgen dat telkens de juiste BTW aangerekend wordt.  Doe je dit niet dan riskeer je controles en boetes van de lokale BTW overheden.  De boetes kunnen hoog zijn, wees dus voorbereid.

De consumentenwetgeving verplicht je ook om aan consumenten steeds de juiste prijs inclusief BTW te tonen.  Richt je webshop zich op klanten uit de ganse EU, hou er dan rekening mee dat je in functie van de locatie van de klant (op basis van IP-adres of locatiegegevens?) het juiste BTW-tarief toont.  Om dat te kunnen doen moet je de locatie van je bezoeker kunnen bepalen, iets wat meestal cookie based zal gebeuren. De BTW-wetgeving heeft dus ook een impact op het cookiebeleid op je website.

Wat verandert er nu precies?

De nieuwe BTW-regels zijn niet zo gemakkelijk te interpreteren, misschien krijg je er zelfs wel grijze haren van. Sirius Legal maakte een duidelijk en pragmatisch overzicht van de belangrijkste wijzigingen.

In de MeetUp van 29 juni krijg je dit toegelicht:

  • de huidige BTW-regels
  • de nieuwe BTW-regels vanaf 1/7/2021, uitgelegd in mensentaal
  • de nieuwe regels voor pakjes met een beperkte waarde (<€22)

En uiteraard voorzien we voldoende tijd voor vragen zodat je je webshopklanten precies kan informeren en je begrijpt welke aanpassingen doorgevoerd moeten worden. 

Deelnemen

Deze MeetUp gaat online en in het Engels door.

Past het je niet op dat moment?
Geen probleem! Schrijf je in als deelnemer en ontvang de link van de opname na de MeetUp. 

Neem gratis deel als FeWeb member
Ben je niet zeker of je bedrijf lid is van FeWeb? Check het hier
Nog geen lid? Ontdek de ledenvoordelen, word lid en neem gratis deel. Of word FeWeb Fan en geniet van een voordeeltarief.

Over de spreker

Bart van den brande.jpgBart Van den Brande is lid van de Nederlandstalige Orde van advocaten aan de Balie van Brussel sinds 2001. Bart heeft een uitgebreide expertise opgebouwd in media- en reclamerecht, marktpraktijken en consumentenbescherming, intellectueel eigendomsrecht, internet en e-commerce, privacy- en databescherming, IT, software ontwikkeling en de kansspelenwetgeving. Bart werd sedert 2013 jaarlijks omwille van zijn expertise in media en entertainment recht door het internationale vaktijdschrift Global Law Experts als enige Belgische advocaat aangeduid als aanbevolen specialist in media & entertainment law.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Wist je dat je al vanaf € 75 lid kan worden van FeWeb?

Als lid neem je gratis deel aan deze MeetUp en geniet je van alle ledenvoordelen.

Deel met anderen

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten