Over API Meetup: learnings from building an API (Gent)

API Meetup: learnings from building an API (Gent)

Over de voordelen van API's en integraties hoeven we niet te discussiëren. Maar bij het bouwen en integreren ervan stoot je meteen op strategische en technische uitdagingen.

Tijdens deze FeWeb MeetUp delen 3 experten hun ervaring elk vanuit hun uniek standpunt: Ibanity als fintech app, Dropsolid als digital agency en Teamleader als CRM platform.

Dit staat op het programma:

How Ibanity simplifies bank connectivity

Stijn Van Haute (Head of Marketing) - Ibanity

Data is the new uranium. Tegelijk brengt het gebruik en de opslag ervan risico's met zich mee. API's helpen bij het beveiligen van de overdracht van gevoelige gegevens. Met de PSD2, de nieuwe Europese betalingsrichtlijn, stellen banken API's open voor derden. Ibanity helpt fintechs om toegang te krijgen tot al die API's door één enkel, uniform integratiepunt te bieden om tijd te besparen. Zo worden de complexiteit en de risico's van het integreren met bankgegevens tot een minimum beperkt.

From a Drupal CMS to a Digital Experience Platform by API’s and integrations

Nick Veenhof (CTO) - Dropsolid

Online aanwezig zijn was vroeger een mooie website hebben met de juiste informatie. Vandaag is dit vaak de vertaalslag van offline processen naar online processen. Dit kan gaan van een volledige synchronisatie van je ERP systeem om de producten binnen te halen in near real-time, naar het zoekbaar maken van deze producten, offerte's online opmaken en direct versturen via tools zoals Teamleader, etc... Ook in de front worden allerlei technieken toegepast zoals Personalisatie adhv Machine Learning om een betere lead-capture funnel te creeren. Het uiteindelijk doel is de klant centraal te zetten en deze zo snel mogelijk te helpen zijn/haar doel te bereiken. Deze sessie zal technisch dieper ingaan op wat er mogelijk is en een aantal verschillende integraties tonen die Dropsolid met Drupal heeft verwezenlijkt.

10 learnings from building an API and a Marketplace

Niels Vanden Buverie (Strategic Partnership Manager) - Teamleader

Teamleader evolueerde de laatste jaren van een product naar een platform. Dit gebeurde in verschillende fases. Fase 1: eigen integraties bouwen met Google, Mailchimp, Linkedin,... Fase 2: eerste versie van de API. Fase 3: bouwen van een integratie Marketplace. Gedurende deze fases hebben we veel geleerd. De 10 belangrijkste learnings worden gedeeld in de presentatie.Special thanks to:

Het design van deze FeWeb MeetUp werd ontwikkeld door Yentel De Hauwere, student grafische en digitale media aan de Arteveldehogeschool

Inschrijven

U kunt zich nog inschrijven. Komt u ook?

Ja, ik wil me inschrijven Nee, ik kom niet

Prijzen

Ticket Prijs
FeWeb Member Gratis
FeWeb Fan € 50,00
Non-Member € 75,00

Agenda:
18.30: Drinks & Bytes
19:00: Welcome by Patrick Marck - FeWeb
19.10: Learnings from building an API
20.15: Q&A
20.30 Networking

Taalgang
De presentaties worden in het Nederlands gegeven.

Bummer
Lukt woensdag 23 oktober niet voor jou?
Kom dan op woensdag 9 oktober naar Transforma BXL in Brussel

Deel met anderen

© FeWeb 2019
Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten