Olivier De Doncker benoemd tot Franstalig Voorzitter van FeWeb

Olivier De Doncker benoemd tot Franstalig Voorzitter van FeWeb

28 september 2017

FeWeb maakt vandaag bekend dat Olivier De Doncker benoemd werd tot nieuwe Voorzitter van de Franstalige vleugel. 

Olivier De Doncker, consultant in digitale strategie, is sinds 2001 actief in de digitale wereld, waar hij begon te werken voor het portaal van de ISP Planet Internet, dat later overgenomen werd door Scarlet Telecom. Vervolgens werd hij Chief Editor van het magazine Inside Digital Media, om daarna zijn professionele loopbaan verder te zetten bij onder andere Emakina en Cronos.

 
"Sinds zijn oprichting in 2003 is FeWeb uitgegroeid tot de belangrijkste vereniging in België van professionals in de digitale wereld. Het is dan ook een grote eer om het werk verder te kunnen zetten dat aangevat werd door Cédric Braem en Benjamin Beeckmans, die de Franstalige vleugel van onze federatie opgericht hebben. Ik wil op deze fundamenten verder bouwen en FeWeb helpen om vooruit te gaan."
Focus op de digitale transformatie van bedrijven.Olivier De Doncker wil FeWeb een nieuwe impuls geven om er een strategisch baken van te maken voor de bedrijven in Brussel en Wallonië die de stap naar de digitale transformatie willen zetten.
 
"Het digitale is vandaag alomtegenwoordig in ons leven, en toch aarzelen bedrijven nog altijd om in deze richting te investeren", merkt Olivier De Doncker op. "FeWeb moet helpen om de obstakels uit de weg te ruimen en de -legitieme- ongerustheid van bedrijfsleiders weg te nemen die geconfronteerd worden met de uitdagingen die deze overgang met zich meebrengt. In een hyper geconnecteerde wereld is het digitale onmisbaar geworden wil men zijn concurrentiekracht handhaven en zijn activiteit uitbouwen. Het is aan ons om deze beweging te versnellen."
Een ander werkpunt: de dienstverlening die FeWeb zijn leden biedt om hen te helpen groeien. "Buiten de gebruikelijke evenementen die wij zullen blijven organiseren, is het mijn andere prioriteit om de interne dynamiek te versterken", gaat hij verder. "FeWeb brengt al een grote community ontwikkelaars bijeen en helpt hen om hun kennis up-to-date te houden. In de volgende maanden zullen wij 'experts groups' creëren zoals FeWeb het al in Vlaanderen gedaan heeft voor bepaalde digitale beroepen. Zo moeten de leden hun expertise kunnen delen en naar buiten toe uitdragen. Een eerste groep rond Performance Marketing wordt nu al gevormd."
 
Een derde actieluik betreft de opleiding van jongeren. “De laatste jaren hebben de universiteiten en hogescholen hun digital marketingprogramma's aanzienlijk uitgebreid. Anderzijds is er bij de bedrijven een echte vraag om 'digital natives' te integreren die hen kunnen helpen om deze digitale cultuur te omhelzen. FeWeb wil een brug bouwen tussen deze twee werelden - net zoals wij het nu al doen door partner te zijn bij de eerste alternerend leren opleiding in de digitale communicatie die het kenniscentrum Technofutur TIC dit jaar opgestart heeft."
 
Peter Ryckaert, nederlandstalig voorzitter : “Ik verheug me om samen met Olivier FeWeb verder uit te bouwen tot dé beroepsvereniging voor de digitale sector, met één globaal doel en met specifieke aandacht voor diverse regio’s. Ik heet Olivier van harte welkom als co-voorzitter en bedank hem voor zijn ambitie en enthousiasme.”

Tags:

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten