Prix Ardent voor Ride & Buy app

Prix Ardent voor Ride & Buy app

1 april 2022

De stad Hanuit won naast de award een cheque van €25.000. Het concept werd bedacht door de scholieren van de gemeente. Door verplaatsingen met de fiets te doen, verdien je punten die je kan inwisselen voor cheques van 10€ te spenderen bij de lokale handelaar. 

Rideandbuy_Website_article_300x200De Prix Ardent ondersteunt goede doelen die een onmiddellijke impact hebben op de regio. Elk jaar reikt de Ardent Group deze awards uit. Elke winnende vzw ontvangt een cheque van €10.000. In deze 5de editie van de Prix Ardent werd een nieuwe categorie toegevoegd die de digitalisering in de gemeenten stimuleert. De winnaar ontvangt een cheque van €25.000.

De winnaar

Een jury bestaand uit experten - waaronder Feweb - analyseerden de genomineerden. "De Ride and Buy" app van de gemeente Hanuit sprong er meteen uit. Uniek aan deze case is dat ze verschillende uitdagingen aangaat: op globaal vlak die van de ecologie, op lokaal vlak die van de leefbaarheid van een gemeente met inwoners en handelaars en op talent vlak door het project te laten ontwikkelen door de studenten van de gemeente," aldus Patrick Marck van FeWeb.

Amélie Debroux, algemeen directeur van de gemeente, legde uit dat de scholieren van de gemeente het concept bedachten en coördineerden. Via een scrum aanpak werd het project als een MVP ontwikkeld. "De app werd ondertussen al 900 keer gedownload en wordt ook dagelijks gebruikt. De gemeente heeft tot op vandaag al een 50-tal cheques uitgereikt. Zo'n 50 lokale bedrijven participeren."

De app werd ontwikkeld door FeWeb-lid Contraste Digital. 

rideandbuy

De toekomst?

Er lopen gesprekken met naburige gemeenten om mee te stappen in dit project zodat de radius van de fietstrajecten kan uitgebreid worden. Dan kunnen ook extra features toegevoegd worden.

De burgemeester van Hanuit, Manu Douette, meldt dat de komende week een systeem van huurfietsen uitgerold wordt in de gemeente. Dat zou nog een extra boost moeten geven aan het fietsgebruik en de app.   

>> Meer info over de Prix Ardent

prix ardent

 

Tags:

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten