Zelfbouwmarkt

Zelfbouwmarkt opende in 1980 voor het eerst hun deuren en evolueerde al snel naar een speciaalzaak met persoonlijk advies voor producten inzake bouwen, verbouwen en totaal interieurdecoratie. Zelfbouwmarkt staat bekend om zijn uitgebreid en kwalitatief assortiment aan scherpe prijzen, maar ook voor de professionele adviesverlening van vakkundige adviseurs. Ze brengen zeven speciaalzaken onder één dak in Ninove.

Een oproep van Wouter Torfs om de e-commerce binnen België te houden, deed Zelfbouwmarkt uit de startblokken schieten. Daar de allerbeste service aanbieden een top prioriteit is voor Zelfbouwmarkt, was het online aanbieden van producten en advies verlenen een logische volgende stap.

“De markt evolueert sterk en dat voelden we. We beseften dat het tijd was om de kaart van e-commerce te trekken en ons steentje bij te dragen.”
Stijn Desmet, commercieel Directeur Zelfbouwmarkt

Naast een goede dienstverlening, werd het ook tijd een breder publiek aan te spreken. Stijn: “Waar we met onze fysieke winkel in Ninove vooral focussen op (ver)bouwers in Vlaanderen, kunnen we met een webshop ook Nederland, Luxemburg en Frankrijk gaan targetten.”

UitdagingZelfbouwmarkt site.png

De focus lag in een eerste fase op twee zaken. Enerzijds het hebben van een online catalogus voor de klant en anderzijds de adviserende rol online doortrekken.

In een aantal verkennende gesprekken werd duidelijk dat dit project best in Pimcore kon gerealiseerd worden, gezien dit platform beide wensen kon vervullen.

Voor de online catalogus is er een samenwerking tussen Pimcore en het ERP-systeem van Zelfbouwmarkt.

In een tweede fase besloot Zelfbouwmarkt echter verder te gaan dan het aanbieden van een online catalogus. Stijn: “Na de eerste succesvolle fase besloten we dat we klaar waren voor een volgende stap. Een effectieve webshop, waarin klanten zaken uit de online catalogus ook online kunnen aankopen, werd onze nieuwe uitdaging”.

Toffe features in het Zelfbouwmarkt verhaal

Lien: “Een uitdaging in dit e-commerce project was het uitwerken van de levermogelijkheden van Zelfbouwmarkt. Bij de aankoop van een product via de webshop, biedt Zelfbouwmarkt één of meerdere levermogelijkheden: ophalen in de winkel, ophalen in het magazijn, thuislevering of een combinatie.”

Stijn: “We hadden nood aan een helder overzicht bij de check-out procedure. Met andere woorden, de uitdaging zit in het aanbieden van een duidelijk keuzeplatform aan de online koper van de leveringsmogelijkheden van al zijn/haar aangekochte producten.”

Om hierop in te spelen, werd een slim keuzesysteem uitgewerkt in Pimcore die aan de hand van een aantal regels de leveringsmogelijkheden bepaalt.

Een tweede uitdaging was een verzendkostensysteem op maat, afhankelijk van het type verzending (van klein transport tot pallet transport) en de afstand tot de klant. Stijn: “In plaats van een forfaitair bedrag, wilden we een reëel bedrag aan verzendkosten voor de klant.” Hiervoor bouwde het agency een matrix in Pimcore, op basis van het transporttype en de postcode.

Samenwerking en resultaat

Zelfbouwmarkt vond bij haar webshopbouwer gedurende het hele e-commerce project de nodige ondersteuning en advies op meerdere vlakken, zowel grafisch als technisch. Stijn: “Weinig webshop bouwers hebben zoveel ervaring in retail. Dit maakt dat zij voor ons een sterke technische e-commerce partner zijn waarbij prijs en kwaliteit in mooi evenwicht met elkaar staan.”

Het resultaat is een unieke en robuuste webshop die er zeer mooi uitziet. Stijn: “Dankzij het sterk grafisch en technisch team bij de webshopbouwer en het gebruik van Pimcore zijn we trots op onze mooie webshop.”

Zelfbouwmarkt deed een belangrijke investering in hun e-commerce en draagt daar nu de vruchten van. De online verkoop kreeg een belangrijke boost de afgelopen weken.

www.zelfbouwmarkt.be

> terug naar Digital Champs

Digitale Kampioenen
maken het verschil

Door in digitaal te investeren, optimaliseer je je processen en sta je open voor groei. Zo wordt je een Digital Champ.

Maar een kampioen wint nooit alleen wint: hij omringt zich met digitale experten waarop ie kan vertrouwen.

Via de gedragscode van FeWeb garanderen zij professionalisme en transparantie. 

Zij maken dag in dag uit knappe digitale pareltjes:

Ontdek hier
alle cases

> terug naar Digital Champs

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten