Over MeetUp: Boosting Performance

MeetUp: Boosting Performance

Web performance vormt vandaag een essentieel onderdeel van de user experience en wordt als vanzelfsprekend geacht.  Het garanderen van deze performantie vormt voor vele bedrijven een serieuze uitdaging. De snelheid van een website wordt bepaald door zowel de infrastructuur, de backend code en de frontend, wat dit een multi-disciplinair verhaal maakt. Onder piekbelasting presteren maakt het allemaal nog veel complexer.

Tijdens deze FeWeb MeetUp op donderdag 25 oktober om 18.30 in Oostkamp (Brugge) geven deze experten concrete tips & tricks om de performatie van je applicaties te optimaliseren:


Nick Meyfroodt van DC Star gaat dieper in op de voordelen van eigen infrastructuur en leidt je na de sessies persoonlijk rond in het data center van DC Star.

Nieuwe services opzetten op  AWS en Azure gaat razendsnel met een verbazend gebruiksgemak. Maar wat zijn de voordelen en nadelen als je een data intensieve applicatie implementeert? Welke van de grote cloudproviders biedt het meest per Euro, en heeft het zin om toch een lokale provider te overwegen? Onderzoeksgroep Sizing Servers Lab van Howest ging aan de slag met een echte data intensieve applicatie (Geo & text data), gebaseerd op Elasticsearch en zette een vergelijkende test op. Esli Heyvaert maakt de balans op.

In deze sessie geeft Thijs je 10 tips om je site snel te houden, zelfs onder piekbelasting. De sessie bevat een mix van tips die zowel van toepassing zijn op je infrastructuur, je backend code en de frontend van je website: van het uitwerken van een redundantieplan, de keuze van de juiste technologie op de juiste plaats, het cachen van data, tot zelfs het optimaliseren van je afbeeldingen.

Dit is de agenda:

18.30: Onthaal met een drakje en een broodje, aangeboden door DC Star
19.00: Start van de sessies
20.15: Begeleid bezoek aan het data center
20.45: Networking

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Deelnameprijs:

- FeWeb Member: gratis
- FeWeb Fan: 50€
- Non Member: 75€

Word gratis FeWeb Fan of FeWeb Member

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten