Website voor voetbalclub RSCA

The Digitals avatar
30/07/2021 11:30 in Digital Champs Cases

Website voor voetbalclub RSCA

Voetbalclub Royal Sporting Club Anderlecht, kortweg RSCA, is de onbedreigde Belgische recordkampioen met 34 landstitels op hun palmares. Ook op het internationale toneel is paars-wit al decennialang een vaste waarde.

"Onze oude website voldeed niet meer aan wat er verwacht kan worden van een Belgische topclub. Zowel de front-end als de back-end waren dringend aan vernieuwing toe", aldus David Steegen, Communication Media Manager & Spokes Person van RSCA. 

Calibrate ontwierp en ontwikkelde voor de Brusselse voetbalclub een nieuwe website. Het hele proces lag hierbij in onze handen.

Mediagerichte homepage

De homepage werd omgevormd tot een mediagerichte homepagine waarbij dagelijks nieuws over nieuwe transfers, blessures of wijzigingen in kalenders meteen werd weergegeven. We stelden een gecategoriseerde navigatie in waardoor al het nieuws op een eenvoudige manier kon worden bekeken.

Daarnaast plaatste Calibrate ook de kalender en het klassement op een prominente plek op de homepagina, net als de knop naar de fanshop. Bij het maken van de website hielden we ook de hele tijd rekening met de mobile first-aanpak, zodanig dat de site ook volledig tot zijn recht komt op het kleine scherm. 

Drupal 8 als CMS

Het is voor RSCA uiterst belangrijk dat de inhoud op de site heel makkelijk aanpasbaar is. We integreerden ook enkele extra functionaliteiten waardoor het online team van RSCA van meer bewegingsvrijheid kan genieten. 

De kwaliteit van hun digitale aanwezigheid werd door Calibrate naar een hoger niveau getild. "Dankzij Calibrate ziet onze website er frisser en moderner uit, en ook voor onze content producers is de manier van werken er merkbaar op verbeterd", besluit David Steegen.

Hosting

Een extra uitdaging voor Calibrate was het hosten van de website, die gebruikmaakt van Drupal 8 als CMS en een hoog aantal internationale bezoekers heeft. Hiervoor werd geopteerd voor container-based hosting op Google Cloud met Kubernetes als dirigent.

Lees nu de volledige case via https://www.calibrate.be/nl/cases/website-voor-voetbalclub-rsca

0 réactions

Back to search results
Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Fermer