Studio Emma | Moderna Products tilt online platform naar een nieuw niveau dankzij Pimcore

Liesa Vandenbussche avatar
17/11/2020 13:52 in Digital Champs Cases

Studio Emma | Moderna Products tilt online platform naar een nieuw niveau dankzij Pimcore

Uitdaging

Moderna Products, fabrikant van slimme kunststoffen gebruiksvoorwerpen voor huisdieren, schakelde de expertise van Studio Emma in om hun online platform nieuw leven in te blazen. Hoewel de persoonlijke en offline communicatie tussen Moderna en hun klanten erg sterk is – was dit, voor hun gebruik van Pimcore, niet terug te vinden in hun digitaal verhaal. Het doel voor Moderna was duidelijk, hun sterke offline merkverhaal digitaliseren en doortrekken online, dit door:

 • Een volledig nieuwe website op te zetten die de cultuur van Moderna reflecteert (én afgestemd is op hun andere communicatiekanalen).
 • Exclusieve toegang te verlenen voor partners tot kwalitatieve productafbeeldingen en -documenten (om de betrokkenheid tussen consumenten en producten van het merk Moderna te stimuleren).
 • Een integratie te voorzien met het Moderna bestelplatform om 1 aanspreekpunt te hebben voor partners.
 • Een consistent verhaal bieden over alle sociale media heen door de productinformatie te consolideren.

Oplossing

Studio Emma kon met Pimcore niet alleen eenvoudig inspelen op de eerder vermelde uitdagingen. Meer nog: het kon de klant overtuigen dat Pimcore hét fundament is om op lange termijn bijkomende digitale behoeften te behartigen!

 • Met Pimcore bood Studio Emma een antwoord op het eerste doel, de nieuwe website, door gebruik te maken van het CMS in combinatie met de PIM en DAM. Wat Pimcore zo uniek en krachtig maakt in vergelijking met andere PIM oplossingen, is zijn efficiëntie om op een veelzijdige maar toch gebruiksvriendelijke manier om te gaan met het product- en mediabeheer. Dit verlaagt aanzienlijk de kost t.o.v. een strategie met integraties tussen meerdere platformen.
 • Maar er is was meer dan het verhogen van de brand visibility via de nieuwe website. Zo hadden de partners van Moderna nood aan kwalitatieve productafbeeldingen en -documentatie. Het gebruik van het customer management framework van Pimcore met de standaard features van de DAM voorzag in deze behoefte. Als gevolg kunnen partners met een account op de website nu afbeeldingen en datasheets in meerdere formaten downloaden voor hun marketingdoeleinden.
 • Daarnaast bieden we deze partners nu ook 1 eenvoudige web login om gebruik te maken van het Moderna bestelplatform. Om deze integratie mogelijk te maken, wordt gewerkt met Microsoft Dynamics CRM om partners te importeren. Van daaruit neemt Pimcore het autorisatie- en authenticatie beheer van de partners op het SAP-bestelplatform over.
  Door bovenstaande zaken te combineren breidt Studio Emma een digitale verlenging aan het sterke offline merkverhaal van Moderna. Ook de hoge graad van dienstverlening werd mee gedigitaliseerd door partners met 1 login toegang te geven tot alle nodige data en het bestelplatform.

Resultaat

 • Dankzij het implementeren van Pimcore als basis voor Moderna’s online architectuur, is het resultaat een succesverhaal:
  Ten eerste is de online ervaring van partners en eindgebruikers nu in lijn met de offline communicatie van Moderna. Dit zorgt voor een sterkere merk cohesie met een directe impact op de gebruikservaring.
 • Ten tweede is de samenwerking met hun partners verbeterd door toegang te bieden tot productinformatie zoals persoonlijke prijslijsten, marketingmateriaal, datasheets, verkoopcontacten… via 1 aanspreekpunt. Partners zijn nu in staat om meer te doen met minder inspanning.
 • Ten derde, een indirect resultaat, maar minstens even belangrijk: dankzij de nieuwe website werd de tijd om nieuwe producten te lanceren aanzienlijk verkort. De website is nu de up-to-date “single source of truth” voor het beheer van productinformatie, digitale middelen en de online ervaring.

0 réactions

Back to search results
Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Fermer