Orac Decor: Een Magento Multistore | PHPro

Gregory Kuyckx avatar
30/10/2020 18:23 in Digital Champs Cases

Orac Decor: Een Magento Multistore | PHPro

Superbe interieurdecoratie met innovatieve technologieën, materialen en design. Daar draait het om bij Orac Decor. Het werd tijd om de oude website, een basis online catalogus, om te toveren tot een volwaardig e-commerce platform. PHPro ging de uitdaging meteen aan!

Multistore concept 

Het project van Orac Decor is op zijn minst omvangrijk te noemen met 11 verschillende websites, 19 storeviews en 14 talen. Dit was de eerste keer dat we een project van zo’n gigantische en internationale omvang aangingen.

Op basis van browsertaal en -locatie moeten bezoekers meteen op de meest relevante homepage of landing pages terecht komen.Met GeoIP redirect slaagde PHPro daarin waardoor Orac Decor meteen hun meest relevante afzetmarkten kan bereiken.

CMS content blocks

Met op maat gemaakte content blocks kan Orac Decor de beste user experience en visuals aan nieuwe en terugkerende bezoekers presenteren. Medewerkers van de onderneming, denk aan webmasters en digital marketers, hebben toegang tot deze blokken en kunnen hiermee makkelijk pagina's opbouwen. Ze kunnen dus de verschillende elementen gemakkelijk hergebruiken voor andere doeleinden.

Magento 2 Commerce

Om de nieuwe webshop van Orac Decor te bouwen heeft PHPro gekozen voor Magento 2 Commerce. De voordelen die dit platform te bieden heeft, waren noodzakelijk om de extra features om bepaalde features naadloos te integreren in het e-commerce platform. Meer informatie over Magento 2 Commerce vind je overigens hier terug: Magento 2 Commerce.

Akeneo

Akeneo werd voor deze immense webshop gebruikt als Product Information Management systeem (PIM). We hebben voor de implementatie samengewerkt met onze partner Induxx. Induxx zorgde voor de naadloze integratie van Akeneo en Magento 2, waardoor producten automatisch, volgens door de business gekozen regels, gesynchroniseerd worden. Niet alleen producten, maar ook specifieke assets zoals technische documenten, inspirationele beelden en dergelijke worden gesynchronseerd met het e-commerceplatform. Met Akeneo beheert Orac Decor nu makkelijk alle producten en assets op één centrale plaats.

Belangrijkste kenmerken

  • Multistore: 11 websites, 19 storeview en 14 talen 
  • Glue calculator 
  • Search bar op alle niveaus 
  • Dealer locator 
  • Inspiration including filters 
  • Download center voor technical drawings, hi-res inspiration images, ...  
  • Blog 
  • CMS content blokken

0 réactions

Back to search results
Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Fermer