Smartyard: veilig machines huren & verhuren | PHPro

Gregory Kuyckx avatar
01/09/2020 15:25 in Digital Champs Cases

Smartyard: veilig machines huren & verhuren | PHPro

Smartyard is een online marktplaats waar huurders en verhuurders van zware bouwmachines vlot en eenvoudig tot een offerte en overeenkomst kunnen komen. Een uitgebreid digitaal platform dat handig is in gebruik en duidelijk de specificaties van de toestellen kan weergeven zit complex in mekaar en vereist een fraai staaltje development.

Online marktplaats? Custom web development? Klinkt als een job voor team PHPro!

Missie

Het doel van dit project was om een handig en performant digitaal platform te creëren voor huurders en verhuurders van zware bouwmachines. Hiermee moeten ze op een veilige en snelle manier met mekaar zaken kunnen doen en daarbij moet de overhead zoveel mogelijk beperkt worden.

Uitdagingen

Om alle neuzen van PHPro, Induxx en het Smartyard IT team in dezelfde richting te houden hebben we een duidelijke planning vastgelegd en duidelijke richtlijnen rond communicatie en projectberheer gedefinieerd.

We weten dat start-ups vaak zoveel mogelijk goede ideeën zo snel mogelijk willen uitvoeren. En dat ondersteunen wij graag. Daarom bepaalden we op voorhand de must-haves, nice-to-haves en won’t-haves. Hierdoor bleven we geconcentreerd op de belangrijkste features en gingen we met een agile mindset te werk.

Deze digitalisering in de eerder conservatieve bouwsector is al een uitdaging op zich. Managers, werknemers en klanten moeten allemaal met de nieuwe applicatie leren en kunnen werken. Dit vereist extra overtuigingskracht, moed en opleiding bij alle stakeholders.

Proces

Het project startte met een creatieve analyse van het concept om een initiële scope te bepalen. Dit leidde tot een opzet in twee projectfases:

In de eerste fase gebruikt Smartyard de applicatie om zelf efficiënter met hun leveranciers (lees: de verhuurders) te communiceren.

In de volgende fase breiden we het platform uit met functies waarmee verhuurders en huurders met mekaar connecteren.

Voor dit project hebben we een team van verschillende experts samengebracht. PHPro stond in voor de customer-related elementen van Smartyard denk aan de user interface. Induxx leverde de PIM-applicatie waarmee admins het machinepark van verhuurders beheren.

Resultaten

Smartyard heeft nu een customer-centric en veilig digitaal platform waardoor alle communicatie sneller en duidelijker verloopt:

  • Huurders kunnen tot 75% sneller een offerte aanvragen voor een machine bij meerdere verhuurders.
  • Verhuurders kunnen een offerte aanvragen in minder dan één minuut!


Missie geslaagd! Zware bouwmachine nodig? Check dan Smartyard!

Wil je meer weten over PHPro? Bezoek onze website en ontdek al onze cases.

0 réactions

Back to search results
Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Fermer