Website of the Year 2019: DNS Belgium by Wieni

The FeWeb Excellence Awards avatar
15/05/2020 12:30 in Digital Champs Cases

Website of the Year 2019: DNS Belgium by Wieni

DNSBelgium.be is de eerste registry in Europa wiens website helemaal toegankelijk is gebouwd. Als moeder van het internet in België geeft DNS Belgium nu ook op haar eigen website het voorbeeld in SEO, accessibility en performance.

De uitdaging

De voornaamste uitdaging was om een co-development traject op te zetten tussen DNS Belgium als klant en Wieni als leverancier, omdat er cruciale onderdelen zijn waar verschillende development-teams een gemeenschappelijk doel moesten bewerkstelligen. Samen een development stack opstellen en onderlinge interne communicatie stroomlijnen was dus onontbeerlijk.

Wegens de aanwezigheid van het groot aantal persoons- en bedrijfsgegevens ivm domeinnamen, is het risico op een data breach niet te onderschatten. Daarom hebben we penetratietests laten uitvoeren om de belangrijkste datalekken of gevoeligste plekken in kaart te brengen en te beveiligen.

Over de DNS Belgium

DNS Belgium is verantwoordelijk voor de organisatie en het beheer van alle .be-, .vlaanderen- en .brussels-domeinnamen, het Belgische deel van het internet dus. Wieni hielp DNS Belgium om de eerste registry te worden in Europa met een officieel toegankelijke website. De website moet in de eerste plaats dienen als platform waar gebruikers op zoek gaan naar informatie rond domeinnamen, transfercodes, WHOIS lookup, quarantaine en meer. Maar ook om de positie van DNS Belgium als thought leader te versterken binnen het technologisch landschap in België, en bij uitbreiding in Europa. Belangrijk aandachtspunt hierbij is het respecteren van de privacy en nauwlettend volgen van de GDPR-wetgeving.

Ontdek de case

https://www.wieni.be/cases/dns-belgium-de-registry-website-voor-be-vlaanderen-en-brussels

0 réactions

Back to search results
Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Fermer