Challenging the status quo: diepgaande journalistiek heruitvinden met interactieve storytelling in "Mastermind"!

Jessica Kellner avatar
08/02/2023 10:52 in Digital Champs Cases

Challenging the status quo: diepgaande journalistiek heruitvinden met interactieve storytelling in "Mastermind"!

De aandacht van de lezer blijven vasthouden in een snelveranderende digitale omgeving met immersieve journalistiek en informatiedesign in een interactieve ervaring met "Mastermind"!

Uitdaging

In het snelveranderende digitale landschap van vandaag, is het geen simpele opgave om de aandacht van lezers te blijven vasthouden. De Tijd/L’echo (Mediafin) kwam bij Bits of Love terecht om de uitdaging aan te gaan en een oplossing te vinden. 

Oplossing

Bits of Love creëerde in samenwerking met journalist Stephanie De Smedt een digitale vertaalslag van de informatie en het verhaal van “Mastermind”, een knap staaltje onderzoeksjournalistiek over creatief denken. Met Bits of Love’s expertise in informatiedesign en interactieve storytelling, is het resultaat een mobile-first concept dat lezers blijft boeien met behulp van interactieve elementen, zoals quizzes, puzzels en taken.

We lichtten enkele hoogtepunten uit voor je:

  • Samen met de illustrator van De Tijd, werd een visuele grammatica vastgelegd. 
  • Verder heeft elk deel van het dossier een eigen URL en metadata. Dit stelt De Tijd in staat om individuele hoofdstukken of personen uit te lichten binnen de campagne. 
  • Het gestructureerde project management en de flexibele code van het Bits of Love-team, maakten dan weer dat last minute wijzigingen geen probleem waren. 

Resultaat

Het resultaat is een uniek en interactief dossier dat jou als lezer blijft boeien en waarvan je als lezer oprecht kan genieten. Voor deze samenwerking deelden we het Bits of Love proces met De Tijd en legden we de technische lat zeer hoog. Thomas Roelens, Head of Digital bij De Tijd stelt dat “Bits of Love bewees hun expertise in digital design onder andere door de contentstrategie voor het digitale dossier. Hun continue focus op gebruikerservaring resulteerde in een geweldig ontworpen en boeiende tool, dat het digitale aanbod van onze krant naar een nieuw niveau brengt!”

Dit project is een groot succes en een bewijs van de kracht van creativiteit, informatiedesign en gamified elementen bij het aanpakken van deze uitdaging. Ontdek er meer over op onze website!

0 réactions

Back to search results
Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Fermer