Duo & Odisee: Drupal website en ledenplatform

DUO - make it fly avatar
18/03/2022 15:59 in Digital Champs Cases

Duo & Odisee: Drupal website en ledenplatform

Odisee is dé hogeschool waar het volgen van een opleiding naar een hoger niveau wordt getild. Docenten nemen hun taak bloedserieus en pikken de rol als coaches op. Stageplekken zijn meer dan bedrijven alleen: het zijn plaatsen waar je als student de nodige connecties maakt voor een vliegende start in het werkveld. Cocreatie, comfort, duurzaamheid, innovatie en ontmoeting staan telkens centraal!

Bij zo’n uitmuntende hogeschool hoort een exceptioneel digitaal platform, waar je zowel als (toekomstige) student of docent terecht kan voor inhouse informatie. En dan staan wij uiteraard op de eerste rij om hier onze tanden in te zetten!

De uitdaging.
Odisee zocht een all-in-one solution: een innovatieve en eenvoudig te gebruiken website voor nieuwe studenten én een overzichtelijk & informerend platform voor studenten en docenten. Het moet een plek vormen waarop informatie, evenementen, lessenroosters en nieuwsberichten eenvoudig gecommuniceerd kunnen worden.

De oplossing.
Na een grondig define traject, waarin we een royale functionele en technische analyse uitwerkten, was het al gauw duidelijk dat de nieuwe website belang had aan de nodige flexibiliteit om de informatiebehoeften van de vooropgestelde profielen tegemoet te komen. Een moderne design-jas was daarbij ook onontbeerlijk voor dit nieuwe platform. Onze keuze? Drupal 9, een open source CMS, dat ons de vrijheid gaf om de website volledig op maat te kunnen ontwikkelen met behulp van custom elementen.

De resultaten.
Een digitaal platform waar we niets dan lof voor hebben. De toenmalige website van Odisee werd omgetoverd naar een moderne en informerende publieke website. Een rolgebaseerde toegang zorgt ervoor dat elke vooraf-gespecificeerde user de juiste informatie te zien krijgt in het gebruikersplatform.

Lees de complete case van Odisee hier.

Benieuwd naar meer uitdagingen? Bekijk onze website.

0 réactions

Back to search results
Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Fermer